Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Kentekencheck

Ben je van plan om een nieuwe auto te kopen en wil je het kenteken checken? Op deze pagina lees je wat een kentekencheck inhoudt en welke informatie je krijgt als je een kentekencheck uitvoert.

Waarom een kentekencheck?

Als je een auto gaat kopen of verkopen dan wil je graag weten hoeveel de auto waard is. De waarde van een auto wordt bepaald door het bouwjaar, de kilometerstand, eventuele schade aan de auto en de conditie van de motor. Ook vraag en aanbod heeft invloed op de waarde van een auto. Is het model van de auto erg populair op de huidige markt? Dan zal de waarde van de auto waarschijnlijk hoger zijn. Om erachter te komen wat de waarde van een auto is kun je een kentekencheck uitvoeren. Je krijgt dan een uitgebreid overzicht van alle belangrijke informatie:

  • De eigenaren historie
  • De waarde van voertuig
  • De kilometerstand/tellerstand
  • De APK Datum
  • Het schadeverleden
  • De wegenbelasting

Er zijn tegenwoordige verschillende sites waarop je het kenteken kunt checken. Op kentekencheck.nl ontvang je bijvoorbeeld een uitgebreid overzicht van alle gegevens. Houd er rekening mee dat niet elke site evenveel gegevens toont.

Hoe werkt een kentekencheck?

Met een kentekencheck kun je de gegevens van een voertuig opvragen. In Nederland is een voertuig gekoppeld aan een uniek kenteken. De gegevens die bij het kenteken horen worden beheerd door onder andere de RDW. Er zijn meerdere sites waar je gratis een kenteken kunt checken.

Je ontvangt bij een gratis kentekencheck de basisinformatie van een voertuig. Onder de basisinformatie valt de algemene technische informatie, of het voertuig APK gekeurd moet worden, de afmetingen en het gewicht. Wil je meer gegevens ontvangen? Je kunt dan een volledig rapport aanvragen tegen een kleine vergoeding.

Er zijn verschillende sites waarop je het kenteken kunt checken.Kentekencheck Houd er rekening mee dat niet alle kentekenchecks even uitgebreid zijn. Het uitvoeren van een kentekencheck is heel simpel. Je hoeft alleen het kenteken van het betreffende voertuig in te voeren. Daarna ontvang je meteen een overzicht van de belangrijkste autogegevens.

Kan iedereen een kentekencheck uitvoeren?

Ja, het is voor iedereen mogelijk om een kentekencheck uit te voeren. Voordat je een tweedehands auto koopt, is het verstandig om het kenteken te checken. Zo weet je zeker dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Kenteken en autoverzekering checken

Als je van plan bent om een auto te kopen dan is het verstandig om het kenteken te checken. Heb je het kenteken gecheckt en ga je de auto aanschaffen? Vergeet dan niet om een autoverzekering af te sluiten. In Nederland is het verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Op Autoverzekering.nl kun je eenvoudig een autoverzekering afsluiten . Wij geven je een duidelijk overzicht van de autoverzekeraars zodat jij gemakkelijk de goedkoopste verzekeraar kunt uitkiezen.

Zojuist overgestapt

  • 3 juni 2020, 21:33 Dhr. van D. uit Hendrik-ido-ambacht.
  • 3 juni 2020, 21:33 Dhr. van den H. uit Ede.
  • 3 juni 2020, 21:31 Dhr. M. uit Valkenswaard.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.