Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
19-04-2024

Europese flitsweek in volle gang: intensieve snelheidscontroles tot 21 april

Lees hier waarom er deze week zoveel wordt geflitst en wanneer je moet letten op je snelheid.

minder dan een minuut 22-04-2024
Jerry Poel
Expert Autoverzekering

Deze week vindt de jaarlijkse Europese ‘flitsmarathon’ plaats, waarbij politiekorpsen uit 29 landen, waaronder Nederland, Duitsland en België, deelnemen aan ‘Operation Speed’ georganiseerd door de Europese politieorganisatie Roadpol. De actie, die loopt van 15 tot en met 21 april, richt zich op het verhogen van de verkeersveiligheid door intensieve snelheidscontroles op risicovolle locaties zoals scholen en bejaardentehuizen.

Meeste controles op vrijdag

De meest intensieve controle is gepland op vrijdag 19 april, wanneer politie-eenheden 24 uur lang extra inzet zullen tonen, inclusief het gebruik van laserguns en onopvallende politievoertuigen.

Doel van de flitsmarathon

De focus ligt niet op het genereren van inkomsten, maar op het voorkomen van verkeersslachtoffers, benadrukt een woordvoerder van Roadpol. In Nederland is het nog niet bekendgemaakt welke politieregio’s dit jaar deelnemen, maar vorig jaar registreerde het verkeersteam Midden-Nederland tijdens een vergelijkbare flitsmarathon 3.000 overtredingen en werden 44 rijbewijzen ingevorderd.

Waarschuwing aan automobilisten

Automobilisten worden gewaarschuwd zich aan de snelheidslimieten te houden, vooral omdat sommige landen, zoals Duitsland, het gebruik van flitswaarschuwingsapps verbieden. De politieactie zal in augustus worden herhaald, als onderdeel van de continue inspanningen om de veiligheid op de Europese wegen te verbeteren.

Geschreven door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
minder dan een minuut 22-04-2024

Over onze expert

Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Terug naar boven