Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
24-11-2023

Toyota pakt autodiefstallen aan

Lees hier hoeveel auto-inbraken er in Nederland plaatsvinden en welke stappen Toyota onderneemt om de beveiliging van het RAV4-model te verbeteren.

3 minuten 24-11-2023
Jerry Poel
Expert Autoverzekering

Als autobezitter ben je ongetwijfeld geïnteresseerd in de recente ontwikkelingen met betrekking tot autoveiligheid en -beveiliging. Toyota heeft aangekondigd serieuze stappen te ondernemen om de beveiliging van de populaire RAV4-modellen te versterken. Deze beslissing komt als reactie op kritiek van de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) en de politie, die beweren dat de RAV4 in 2022 de meest gestolen auto was.

Beveiligingsmaatregelen Toyota

Wat betreft de beveiligingsmaatregelen heeft Toyota aangegeven dat de RAV4-modellen nu standaard worden uitgerust met door Kiwa SCM goedgekeurde beveiligingssystemen. Kiwa SCM is in Nederland de certificeringsinstelling op het gebied van voertuigbeveiliging en werkt aan het terugdringen van het aantal diefstallen en het verhogen van teruggevonden voertuigen. Voor eigenaren van oudere RAV4-modellen en de C-HR zijn er op maat gemaakte beveiligingsupdates beschikbaar, variërend van alarminstallaties tot voertuigvolgsystemen. Elke Toyota die gekoppeld is aan de app van het automerk kan sowieso worden gevolgd door de gebruiker.

Ruim 35.000 auto-inbraken in Nederland tot november

Deze aankondiging benadrukt niet alleen Toyota’s toewijding aan de veiligheid van hun voertuigen, maar werpt ook een schijnwerper op het belang van een solide autoverzekering. Als autobezitter in Nederland weet je dat autodiefstallen helaas geen zeldzaamheid zijn. De stad Amsterdam spant zelfs de kroon als het gaat om auto-inbraken, met 5643 meldingen tussen januari en oktober van dit jaar, volgens onderzoek in samenwerking met de politie en het CBS.

Amsterdam ook hoofdstad voor auto-inbraken

Amsterdam is daarmee de onbetwiste hoofdstad van auto-inbraken in Nederland, met een toename van 573 inbraken in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Per 1000 auto’s zijn er 21,6 inbraken in de stad, waardoor de kans op auto-inbraken hier het grootst is in heel Nederland.

Toyota interieur

Deze recente gebeurtenissen onderstrepen de noodzaak voor autobezitters om niet alleen aandacht te besteden aan de beveiligingsmaatregelen van hun voertuigen, maar ook aan de dekking die hun autoverzekering biedt. Met de verbeterde beveiliging van Toyota RAV4-modellen kunnen eigenaren mogelijk in aanmerking komen voor gunstigere premies. Voor Amsterdamse autobezitters is het wellicht ook het moment om hun autoverzekering te herzien en ervoor te zorgen dat ze voldoende beschermd zijn tegen de toenemende dreiging van auto-inbraken in de stad.

Welke stappen kun je zelf ondernemen?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Autoverzekering.nl en neem contact op met je autoverzekeraar voor specifieke informatie over hoe je je voertuig en bezittingen het beste kunt beschermen.

Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
3 minuten 24-11-2023

Over autoverzekeringsexpert Jerry

Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet Jerry precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien handig advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering.

Terug naar boven
Terug naar boven