Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Taxi verzekering

De laatste jaren wordt het steeds moeilijker voor taxibedrijven om een taxi verzekering af te sluiten. Een aantal verzekeraars biedt het niet meer aan en bij andere verzekeraars wordt de premie hoger. Hoe is dit ontstaan en hoe kun je nog wel een – goedkope – verzekering afsluiten? Op deze pagina lees je alle informatie hierover.

Taxi verzekering vanaf 2020

Diverse verzekeraars stopten de afgelopen jaren met het verzekeren van taxi’s of verhoogden hun premie. Ook in 2020 stegen de premies flink. TaxiPro – vakblad voor de taxibranche – hield een enquête onder taxiondernemers en hieruit bleek dat vooral kleine taxibedrijven het moeilijk kregen. Maar dat taxibedrijven het steeds lastiger kregen, kwam niet alleen door de hogere premie. Dit werd ook veroorzaakt door:

  • De BPM-teruggave op taxi’s werd afgeschaft
  • De BTW op personenvervoer werd verhoogd

Dit laatste kostte de taxibedrijven niets, maar het werd wel doorberekend in de ritprijs. Hierdoor namen minder mensen een taxi omdat ze het te duur vonden. Zo’n 40% van de taxibedrijven heeft ook in 2020 met duurdere taxi verzekeringen te maken bij verzekeraars die het nog wel aanbieden: ASR, De Vereende en Avero Achmea. 60% van de ondervraagden zien door deze duurdere taxi verzekeringen hun broodwinning gevaar lopen.

Taxiondernemers willen graag dat premies individueel worden vastgesteld en dat taxichauffeurs die bijna geen schades claimen anders worden behandeld dan taxichauffeurs die veel schade claimen. Daarnaast wijzen veel taxibedrijven hun problemen toe aan chauffeurs die voor Uber rijden en de eisen die nu worden gesteld om als taxichauffeur te rijden. Deze eisen zijn namelijk steeds minder streng geworden.

Taxiverzekering 2019

Per 1 januari 2018 besloten meerdere verzekeraars om te stoppen met hun verzekering voor taxi’s. De reden hiervoor was dat het voor veel verzekeraars niet meer rendabel was om taxi’s te verzekeren.

Een voor een haakten de grote verzekeraars af op de taximarkt. Of ze dekten het risico helemaal niet meer af, of ze verbonden er zulke strenge voorwaarden aan dat de meeste taxichauffeurs eigenlijk geen mogelijkheid meer hadden om in 2018 en 2019 een taxi verzekering af te sluiten.

De verzekeraars hebben de taxibedrijven hierover alleen vrij laat geïnformeerd, waardoor deze nog snel op zoek moesten gaan naar een andere taxi verzekering. Er reden in 2018 én 2019 daarom vele taxi’s onverzekerd rond.

Taxi’s maken natuurlijk veel kilometers, dus de kans op een ongeval is naar verhouding groot. Eigenlijk konden ze alleen nog maar terecht bij onder andere De Vereende en Avero Achmea, maar hier werd een veel hogere premie gehanteerd dan eerder.

Wat kost een taxi verzekering?

De kosten voor een taxi verzekering zijn niet in één keer te berekenen. Onder andere Aegon, Allianz, Nationale Nederlanden en Amlin Insurance hebben er voor gekozen om geen taxi verzekering meer aan te bieden. Echter is het als taxibedrijf wel noodzaak om een goede taxi verzekering af te sluiten. Er zijn nog wel een paar verzekeraars die een taxi verzekering aanbieden, waaronder De Vereende.

De Vereende taxi verzekering

De Vereende is een verzekeringsmaatschappij die actief is op de markt voor bijzondere risico’s als andere maatschappijen het niet willen verzekeren. Speciaal voor taxi verzekeringen sluiten zij maatwerkoffertes af. Zo kan de premie voor een verzekering voor taxi’s hier lager uitvallen dan bij andere verzekeraars.

Houd er wel rekening mee dat je de premie minimaal drie maanden vooruit moet betalen, ook bij maandelijkse premies. Daarnaast rekent de Vereende gemiddeld een waarborgsom van honderdvijfenzeventig euro, die je vooraf moet betalen. Als je taxi verzekering afloopt en je taxibedrijf heeft geen schade gereden, dan wordt deze waarborgsom weer teruggestort. Bijkomend voordeel is dat de Vereende de aanvraag van je taxi verzekering altijd accepteert.

Amlin verzekering

Wij krijgen wel eens aanvragen voor de Amlin taxi verzekering, een autoverzekeraar voor grote bedrijven en het MKB. Echter is ook Amlin Corporate Insurance gestopt met het aanbieden van verzekeringen voor taxi’s, waardoor je automatisch weer uitkomt bij De Vereende.

Goedkope taxi verzekering

Op zoek naar een goedkope verzekering? Vanwege het hogere risico kun je als taxichauffeur niet meer terecht bij de standaard verzekeraars. Op Autoverzekering.nl is het helaas ook niet mogelijk om een taxi verzekering af te sluiten.

Je kunt natuurlijk wel een vergelijking maken voor je eigen auto (geen taxi). Plaats hiervoor je gegevens in onze vergelijker en kijk welke deal het beste bij je past.

Gecontroleerd door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
5 minuten 14-03-2024

Over onze expert

Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Vul in en bereken je premie
Onze klanten zeggen:

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Op Autoverzekering.nl kun je ruim 20 autoverzekeraars vergelijken op prijs en polisscore. Op onze autoverzekeraars pagina vind je een uitgebreid overzicht van alle verzekeraars die we vergelijken.

Autoverzekering.nl helpt je bij het vergelijken van autoverzekeringen van verschillende verzekeraars en het vinden van de best passende verzekering voor jouw situatie. Met onze gratis opzegservice maken we het daarnaast ook een stukje makkelijker voor je om je oude verzekering op te zeggen.

De eerste stap is je gegevens invullen in onze vergelijker. Daarna kun je de basisdekking van je autoverzekering kiezen. Weet je niet zeker welke dekking het beste bij je past? Geen probleem, in onze vergelijker geven we je gratis advies. Daarna kun je beginnen met het vergelijken van verschillende autoverzekeringen. Keuze gemaakt? Dan is het tijd om je autoverzekering aan te vragen. Afhankelijk van de verzekeraar die hebt gekozen, kun je de autoverzekering direct bij ons aanvragen of via de website van de verzekeraar zelf. Tijdens het aanvraagproces zul je nog wat extra informatie moeten invullen. Bijvoorbeeld of je nog een aanvullende verzekering wilt afsluiten, wat de gegevens van de hoofdbestuurder zijn en nog een aantal slotvragen. Daarna kun je de aanvraag bevestigen. Wij sturen je vervolgens een bevestigingsmail. Is je aanvraag geaccepteerd? Dan kun je verzekerd de weg op.

Je hebt 14 dagen bedenktijd na het afsluiten van een autoverzekering via Autoverzekering.nl. Binnen deze periode kun je de verzekering zonder opgaaf van reden opzeggen.

Het contract en de opzegtermijn van je huidige autoverzekering bepalen of je kunt overstappen van autoverzekering. Er zijn verschillende situaties waarin je kunt overstappen naar een andere verzekeraar en je jouw huidige autoverzekering kunt opzeggen:

Eén jaar na het afsluiten van je huidige autoverzekering. In dit geval geldt er vaak een opzegtermijn van een maand. Stel: je huidige autoverzekering loopt van 1 januari tot en met 31 december en je verzekeraar hanteert een opzegtermijn van een maand. Als je jouw nieuwe verzekering vanaf 1 januari in wil laten gaan, dan zul je jouw huidige verzekering uiterlijk 1 december op moeten zeggen.
Als je een dagelijks of maandelijks opzegbare autoverzekering hebt. In dit geval kun je gelijk overstappen, bijvoorbeeld wanneer een andere verzekeraar een betere deal heeft.
Als de verzekeraar de polisvoorwaarden verandert of de premie verhoogt. In dat geval mag je jouw verzekering direct opzeggen en kun je overstappen naar een andere autoverzekering.

Let op: wacht altijd met het opzeggen van je autoverzekering totdat je door je nieuwe autoverzekeraar geaccepteerd bent. Zo weet je zeker dat je niet onverzekerd de weg op gaat.

Er zijn verschillende scenario’s waarin je jouw autoverzekering kunt opzeggen. Stap je over naar een andere autoverzekering? Dan raden we je aan om je huidige autoverzekering pas op te zeggen nadat de aanvraag voor je nieuwe autoverzekering is geaccepteerd. Meer informatie over de verschillende momenten waarop je je autoverzekering kunt opzeggen lees je op onze opzeggen pagina.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 
Terug naar boven