Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Prijsvergelijking autoverzekering

Wil je een autoverzekering afsluiten? Vergelijk dan altijd goed de prijzen maar kijk ook welke dekkingen en bijbehorende voorwaarden het beste bij jou passen. De goedkoopste verzekering is namelijk niet altijd meteen de beste. Wij geven je tips over hoe je het beste een prijsvergelijking voor je autoverzekering kunt maken en waar je nog meer op moet letten.

Waarom een prijsvergelijking voor je autoverzekering?

Als je autoverzekeringen gaat vergelijken, dan spelen zowel de prijs als andere factoren een belangrijke rol. Bij een prijsvergelijking van je autoverzekering zie je in een oogopslag wat de maandtarieven zijn maar ook welke voorwaarden er bij deze tarieven horen. Als je je gegevens invult in onze vergelijker, dan krijg je een uitgebreid en duidelijk overzicht van alle autoverzekeringen die je via ons kunt afsluiten. Ook zie je waar je dus een lagere premie betaalt. Doe je een goede vergelijking, dan kan je dit een hoop euro’s per jaar besparen op je premie.

Autoverzekering vergelijken

Welke factoren bepalen de premie van je autoverzekering?

Doe je een prijsvergelijking voor je autoverzekering dan zijn er een aantal factoren die deze premie bepalen:

prijsvergelijk autoverzekering

Gekozen dekking

Er zijn drie soorten dekkingen waaruit je kunt kiezen voor je autoverzekering. Voor de WA autoverzekering betaal je de laagste premie en voor de All Risk autoverzekering ben je het duurste uit.

  • WA autoverzekering biedt dekking voor schade die je veroorzaakt bij anderen en is verplicht voor elke Nederlandse autobezitter
  • WA Beperkt Casco is een aanvulling op de WA verzekering en biedt ook dekking tegen schade die wordt veroorzaakt door “overmacht” zoals schade en storm
  • All Risk autoverzekering is de meest uitgebreide autoverzekering en keert ook schade uit die is veroorzaakt door vandalisme en schade die je zelf hebt veroorzaakt

Aantal schadevrije jaren

Als je niet claimt op je autoverzekering, dan bouw je schadevrije jaren op. Heb je een jaar niet geclaimd, dan heb je recht op een schadevrij jaar. Claim je wel, dan verlies je in één keer vijf schadevrije jaren. Hoe minder schadevrije jaren je hebt, hoe hoger de premie van je autoverzekering wordt. Bekijk dit dus altijd als je een prijsvergelijking voor je autoverzekering maakt.

Leeftijd

Verzekeraars zien jongeren als een risico omdat zij minder rijervaring hebben en minder schadevrije jaren hebben opgebouwd. Dit betekent dat als je jonger bent, grote kans hebt dat je een hogere premie moet betalen. Vergelijk daarom goed de prijzen van verschillende autoverzekeringen.

Postcode

Afhankelijk van waar je woont, heb je ook de kans om meer premie te moeten betalen. Zo is de kans op autoschade een stuk groter in de randstad dan wanneer je op het platteland woont. Daarom vragen wij in onze vergelijker altijd naar je postcode, zodat de hoogte van je premie ook wordt afgestemd op statistische risico’s.

Ook het gewicht en vermogen van je auto en het aantal kilometers dat je jaarlijks aflegt zijn bepalend bij de hoogte van de premie die je moet betalen.

100% onafhankelijkheid bij vergelijking

Wil je prijsvergelijking maken voor je autoverzekering op Autoverzekering.nl, dan kun je er zeker van zijn dat wij 100% onafhankelijk zijn. Dit betekent dat wij op geen enkele manier verbonden zijn aan een autoverzekeraar. Zo kunnen wij jou de beste, goedkoopste en eerlijkste autoverzekering tonen, gebaseerd op jouw persoonlijke situatie.

Hoe maak ik een prijsvergelijking van autoverzekeringen?

Ga naar onze vergelijker en vul je kenteken, postcode, huisnummer en geboortedatum in. Daarna kun je je schadevrije jaren, het aantal kilometers dat je per jaar rijdt en je e-mailadres invoeren. Ook heb je de keuze uit drie dekkingen en onderin zie je ons advies over welke dekking het beste bij jou past. Klik bij de gewenste dekking op “bereken premie” en je ziet alle autoverzekeraars onder elkaar met hun polisscore, het eigen risicobedrag en of de verzekering dagelijks opzegbaar is.

Autoverzekering vergelijken

Zojuist overgestapt

  • 25 nov. 2020, 00:32 Mevr. H. uit Rotterdam.
  • 25 nov. 2020, 00:03 Dhr. O. uit Wijk aan zee.
  • 24 nov. 2020, 23:40 Dhr. M. uit Hasselt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.