Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Schadegarant

Heb je schade aan je auto en wil je weten of je terecht kan bij Schadegarant? Autoverzekering.nl legt je uit wat de voordelen zijn van een herstelbedrijf en welke stappen je moet doorlopen.

Wat is schadegarant?

Schadegarant is een stichting waarbij partijen zijn aangesloten die autoschades voor verzekerden willen laten herstellen. Het gaat hierbij om autoverzekeringsmaatschappijen, auto(schadeherstel)bedrijven, assurantieadviseurs en gevolmachtigd agenten.

Voordelen aangesloten herstelbedrijven

Als je met je auto naar een herstelbedrijf gaat dat aangesloten is bij je verzekeraar dan heeft dat een aantal voordelen:

  • Je hoeft geen kosten voor te schieten
  • Er geldt een lager risico bij een aangesloten herstelbedrijf
  • In veel gevallen heb je recht op vervangend vervoer
  • Je hebt garantie op de reparatie

Wat je voordelen precies zijn hangt af van de soort schade die je auto heeft, je autoverzekeraar en je type autoverzekering. Voor blikschade gelden er bijvoorbeeld weer andere regelingen dan voor ruitschade. Meestal kun je de informatie hierover in de polisvoorwaarden terugvinden.

Mijn auto heeft schade, wat nu?

Heeft je auto schade? Voordat je naar je plaatselijke garagebedrijf gaat, kun je het beste eerst contact opnemen met je verzekeraar om te vragen waar je het beste terecht kunt. Het is mogelijk dat je verzekeraar afspraken heeft gemaakt met herstelbedrijven. Bij deze herstelbedrijven krijg je korting op het eigen risico of hoef je zelfs helemaal geen eigen risico te betalen. De meeste verzekeraars werken samen met Schadegarant en Glasgarant.

Tips bij schade en het kiezen van een garage:

  • Heb je autoschade? Zoek dan eerst uit of je via je verzekeraar bij een herstelbedrijf terecht kan. Dit kun je ook vinden op de groene kaart van je autoverzekering.
  • Als je wilt overstappen naar een andere verzekeraar dan kun je beter eerst bekijken of je met je nieuwe polis bij jouw gewenste garage terecht kunt.
  • Wil je altijd zelf kunnen kiezen bij welke garage je je auto laat repareren? Sommige verzekeraars hebben een extra module of polis met vrije keuze. Je zult hier meestal wel extra geld voor moeten betalen.

Heb ik recht op vervangend vervoer?

Tijdens het repareren van de schade aan je auto heb je vaak recht op vervangend vervoer. Dit is in veel gevallen gratis. Je zult wel even moeten informeren of er een leenauto beschikbaar is. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een breng- en haalservice.
schadegarant

Hoe gaat de schadeafwikkeling verder?

De aangesloten herstelbedrijven regelen de financiële afwikkeling rechtstreeks met de verzekeraar. Ze maken gebruik van een systeem dat is ingesteld op gemak, snelheid en zo laag mogelijke kosten.

Schadegarant en zelf betalen

Voordat je de reparatie zelf betaalt is het handig om eerst het schadebedrag bij je verzekeraar na te vragen. Als dit meevalt dan kun je overwegen om de reparatie zelf te betalen. Vervolgens kun je offertes aanvragen van verschillende herstelbedrijven. Heb je de schade zelf veroorzaakt? Het claimen van schade kost je dan schadevrije jaren, waardoor je meer premie gaat betalen. Het maakt hierbij niet uit hoe hoog de schadekosten zijn.

Wat is mijn herstelbedrijf? Schadegarant of Glasgarant?

Autoverzekering.nl heeft een tabel voor je samengesteld waarin je het schadeherstelbedrijf kunt vinden dat bij jouw verzekeraar is aangesloten:

VerzekeraarBlikschadeRuitschade
ABN AMRO SchadegarantGlasgarant
AegonAegonAegon
AllsecurAllsecurAllsecur
ASRSchadegarantGlasgarant
Avéro AchmeaAvéro AchmeaAvéro Achmea
BudgioSchadegarantGlasgarant
De GoudseSchadegarantGlasgarant
De Nederlanden van NuSchadegarantGlasgarant
De Zeeuwse verzekeringenSchadegarantGlasgarant
Delta LloydSchadegarantGlasgarant
Easy2GoSchadegarantGlasgarant
GeneraliSchadegarantGlasgarant
INGSchadegarantGlasgarant
Klik & GoSchadegarantGlasgarant
Nationale NederlandenSchadegarantGlasgarant
OHRASchadegarantGlasgarant
ProteqSchadegarantGlasgarant
ReaalSchadegarantGlasgarant
RijcompleetSchadegarantGlasgarant
Voogd & VoogdSchadegarantGlasgarant
Zelf.nlSchadegarantGlasgarant

Autoverzekering vergelijken

Ben je niet tevreden over de herstelbedrijven die zijn aangesloten bij je verzekering? Op Autoverzekering.nl kun je je autoverzekering vergelijken en gemakkelijk een verzekering kiezen die het beste bij je past.

Zojuist overgestapt

  • 4 juli 2020, 16:23 Mevr. G. uit Aalten.
  • 4 juli 2020, 16:18 Dhr. L. uit Helvoirt.
  • 4 juli 2020, 16:16 Mevr. K. uit Veenendaal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.