Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Autoverzekering voor 1 dag

Stel je voor: je hebt voor 1 dag een autoverzekering nodig – misschien wil je een auto importeren uit het buitenland of een geschorste auto opnieuw in gebruik nemen en laten keuren. Een langlopende verzekering is dan niet wat je wilt, maar je wilt wel met een gerust hart de weg op. Dat is waar een 1-daagse autoverzekering in beeld komt. Hoe werkt dit precies?

Autoverzekering vergelijken

Hoe werkt een autoverzekering voor 1 dag?

We zijn gewend om autoverzekeringen af te sluiten voor een jaar of langer. Maar het kan voorkomen dat je maar 1 dag een autoverzekering nodig hebt. Bijvoorbeeld wanneer je een auto importeert uit het buitenland. Rijd je de auto zelf naar Nederland? Dan moet je op de Nederlandse wegen wel op die dag verzekerd zijn.

De wet in Nederland zegt namelijk dat iedere auto op de openbare weg minimaal voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) verzekerd moet zijn. Dus ook als je maar één dag de weg opgaat. Zorg dus voor een autoverzekering op de dag waarop je jouw auto gaat importeren. Maar let op: bereid het goed voor en zoek op tijd een verzekeraar, want lang niet alle verzekeraars bieden een autoverzekering voor 1 dag aan.

Eendagskenteken

Heb je een auto gekocht in het buitenland? Dan heb je waarschijnlijk nog geen Nederlands kenteken. Zonder kenteken kun je geen autoverzekering afsluiten, maar je bent wel verplicht om je auto te verzekeren. Wat nu? In dat geval biedt een eendagskenteken uitkomst. Hiermee kun je alsnog de auto voor 1 dag verzekeren en mag je de weg op.

Aanvraag bij RDW

Zo gaat het aanvragen van een eendagskenteken in zijn werk:

  • Een geïmporteerde auto moet je verplicht laten keuren. Laat je de auto keuren bij een bedrijf met een RDW-certificaat? Dan kun je eendagskentekenbewijs direct aanvragen als je een keuringsafspraak maakt. Heeft het bedrijf geen RDW-certificaat? Dan kun je het eendagskenteken online aanvragen bij het RDW met DigiD of eHerkenning.

De online aanvraag is gratis en gaat als volgt:

  1. Klik op ‘eendagskentekenbewijs aanvragen’ op de RDW-site en log in met je DigiD of eHerkenning.
  2. Is het invullen van de gegevens gelukt, dan ontvang je een bevestiging van de aanvraag per e-mail. In de e-mail vind je een link naar het eendagskentekenbewijs.
  3. Het kenteken op het kentekenbewijs moet je zelf op je voertuig aanbrengen. Kentekenplaten mag je dus zelf maken, bijvoorbeeld van karton. Maar let op, het moet wel zo stevig zijn dat het kenteken ook met slecht weer leesbaar blijft. Vermeld duidelijk het kenteken op de platen met een niet-uitwisbare zwarte stift.
  4. Je voertuig moet je in Nederland verzekeren, voor de dag waarop je het eendagskenteken gebruikt.
  5. Je moet het eendagskentekenbewijs die dag bij je hebben als je op de openbare weg rijdt. Het kentekenbewijs moet op papier zijn, je moet het dus uitprinten.
  6. Extra service: als je het eendagskentekenbewijs met DigiD aanvraagt, dan kun je ook gebruikmaken van de RDW-voertuigapp.

Haal je een voertuig uit het buitenland, vraag dan in het betreffende land na wat de regels daar zijn, wat betreft het kenteken en de verzekering.

Auto uitlenen

Een bijzondere vorm van 1 dag auto verzekeren – of een kortlopende autoverzekering – is de leenauto verzekering. Leen je regelmatig je auto uit? Als iemand anders schade veroorzaakt met jouw auto, bestaat de kans dat je verzekering deze niet dekt. Dan kun je overwegen een leenauto verzekering voor één of enkele dagen af te sluiten.

Bij schade kan het om hoge kosten gaan, maar daarnaast kan het ook resulteren in het verlies van schadevrije jaren, zelfs als je zelf geen schade hebt veroorzaakt. Het verlies van schadevrije jaren kan dan weer leiden tot een aanzienlijke verhoging van je maandelijkse premie. Overigens bieden ook lang niet alle autoverzekeraars leenauto verzekeringen aan.

Nog vragen? Neem contact met ons op

Autoverzekering.nl biedt zelf geen autoverzekering voor 1 dag aan, maar neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt over een autoverzekering voor 1 dag of over autoverzekeringen in het algemeen. We staan voor je klaar om je te helpen!

Vind de beste deal voor jouw auto

Overweeg je een andere auto of een andere verzekeraar? Door slim autoverzekeringen te vergelijken, kun je flink besparen. Met de eerlijke en onafhankelijke vergelijker van Autoverzekering.nl vind je gemakkelijk de beste autoverzekering voor jouw situatie.

Gecontroleerd door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
3 minuten 17-04-2024

Over onze expert

Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Vul in en bereken je premie
Onze klanten zeggen:

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 
Terug naar boven