Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Goedkope sportauto

Een goedkope sportauto is natuurlijk perfect als je net je rijbewijs hebt gehaald. Op tweedehands websites zie je volop occasions van goedkope sportauto’s voorbijkomen. Zo heb je snel een exemplaar voor een goede prijs en kun je de weg op. Maar had je al gedacht aan de verzekering? Lees hier welke goedkope sportauto’s er zijn, maak direct een vergelijking en bespaar gemiddeld €265 per jaar!

Autoverzekering vergelijken

Goedkope sportauto kopen

Ben je op zoek naar een goedkope sportauto? Dan is het handig als je weet in welke richting je moet zoeken voor een betaalbaar exemplaar. Een Lamborghini, Aston Martin of Ferrari klinken natuurlijk super, maar hiervoor betaal je wel de hoofdprijs. Er zijn genoeg sportauto’s die als goed alternatief dienen zoals:

Welke zijn betaalbaar?

 • 1

  Mazda MX-5

  De Mazda MX-5 is in 2016 verkozen tot “Beste cabrio van het jaar”. Deze goedkope sportauto presteert het om tot een topsnelheid van 214 km per uur te komen.

 • 2

  Toyota GT86

  Ook de Toyota GT86 is een goedkope sportauto en beschikt over achterwielaandrijving. De topsnelheid die je met deze wagen bereikt is 233 km per uur.

 • 3

  Subaru BRZ

  De Subaru BRZ heeft een iets hogere prijs dan de Toyota GT96 maar is alsnog een goedkope sportauto. Let als je in deze betaalbare sportwagen rijdt wel op in de bochten want deze auto heeft geen vierwielaandrijving. De maximale snelheid die je kunt bereiken is 226 km per uur.

   

Goedkope sportauto

Eisen aan automobilist en goedkope sportauto door verzekeraars

Heb je een goedkope sportauto aangeschaft en ben je op zoek naar een verzekering? Kijk dan eerst welke eisen de verzekeraars stellen aan jou als mobilist en jouw voertuig voordat je deze kan verzekeren. Een aantal eisen zijn:

 • Je moet aantoonbaar schadevrije jaren hebben opgebouwd
 • Het vermogen is maximaal 136 pk
 • Je wagen is niet extreem zwaar

Informeer daarom altijd bij de autoverzekeraars naar de eisen voor bestuurders van een sportwagen.

Goedkope sportauto

Waarom zien autoverzekeraars jongeren onder de 24 jaar als risicogroep?

Heb je een goedkope sportauto aangeschaft en ben je onder de 24 jaar, dan heb je een grote kans dat je een hoge premie voor je autoverzekering betaalt. Verzekeraars zien jongeren onder de 24 jaar namelijk als een risicogroep en verhogen daarom de kosten. Maar waarom zien ze dit als een risicogroep? Ze hanteren hiervoor de volgende redenen:

 • Sommige jongeren rijden onder invloed zoals drugs, alcohol of ‘gewoon’ afleiding of vermoeidheid. Zo kan het rijden niet naar behoren worden uitgevoerd
 • Vooral jonge mannelijke bestuurders maken graag indruk met hun rijstijl en kunnen zo ongevallen veroorzaken
 • Jongeren zijn eerder geneigd om een risico te nemen en komen wellicht tegemoet aan groepsdruk en emotionele behoeften zoals ‘plezier’ en ‘sensatie’
 • De goedkope sportwagens die jongeren aanschaffen hebben vaak wat minder veiligheidsvoorzieningen
 • Tot 25 jaar zijn menselijke hersenen nog in ontwikkeling, waardoor er – ook tijdens het autorijden – het ‘eerst doen, dan denken’ principe geldt
 • Soms bepalen jongeren in een keer dat ze niet meer het OV willen gaan maar met auto en hebben dan nog weinig rijervaring
 • Jongeren hebben nog relatief weinig rijervaring en kunnen nog niet zo goed verkeersrisico’s inschatten en hierop anticiperen en hierdoor wellicht een ongeval veroorzaken

Goedkope sportauto – Kijk naar een sportwagenverzekering

Heb je een goedkope sportauto gekocht? Kijk dan bij je afweging tussen verschillende autoverzekeringen ook naar de opties van een sportwagenverzekering. Dit is een verzekering die speciaal is gericht op sportwagens.

Om de premie te bepalen voor de verzekering van jouw goedkope sportauto gaan verzekeraars ervan uit dat als je in een sportauto rijdt je automatisch ook sportiever rijdt. Dit betekent dat je premie dus hoger uitvalt dan een reguliere autoverzekering. Net zoals de ‘gewone’ autoverzekering heb je bij een sportwagenverzekering de keuze uit verschillende vormen:

WA-verzekering

Hiervoor ben je verzekerd:
 • checkmark Schade aan anderen
 • checkmark Diefstal of inbraak
 • checkmark Ruitschade
 • checkmark Stormschade en brandschade
 • checkmark Schade door eigen toedoen
 • checkmark Vandalisme
WA verzekering vergelijken

WA + beperkt casco

Hiervoor ben je verzekerd:
 • checkmark Schade aan anderen
 • checkmark Diefstal of inbraak
 • checkmark Ruitschade
 • checkmark Stormschade en brandschade
 • checkmark Schade door eigen toedoen
 • checkmark Vandalisme
WA + vergelijken

All Risk

Hiervoor ben je verzekerd:
 • checkmark Schade aan anderen
 • checkmark Diefstal of inbraak
 • checkmark Ruitschade
 • checkmark Stormschade en brandschade
 • checkmark Schade door eigen toedoen
 • checkmark Vandalisme
All risk vergelijken

Aanvullende autoverzekeringen

Met een aanvullende verzekering kun je de basisdekking van je autoverzekering (WA, WA+ beperkt casco of Allrisk) verder uitbreiden. Aanvullende verzekeringen zijn dus extra opties die je kunt toevoegen aan je autoverzekering om jezelf extra te beschermen tegen verschillende risico’s. Hier lees je wat deze dekkingen precies inhouden.

 1. Schadeverzekering inzittenden (SVI)
  Een SVI verzekert de schade die jij of je medepassagiers oplopen bij een ongeval. Het kan gaan om letselschade, maar ook om materiële schade aan bijvoorbeeld kleding of bagage. Een SVI dekt ook de kosten voor medische behandeling, revalidatie en eventuele arbeidsongeschiktheid. Dit bedrag wordt uitgekeerd ongeacht wie er schuld heeft aan het ongeval.
 2. Ongevallenverzekering
  Een ongevallenverzekering keert een vast bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval. Dit bedrag wordt uitgekeerd ongeacht wie er schuld heeft aan het ongeval.
 3. Pechhulp
  Pechhulp biedt hulp bij autopech, bijvoorbeeld bij een lekke band of een lege accu. Het kan gaan om hulp ter plekke, zoals het vervangen van een lekke band, maar ook om het wegslepen van de auto naar een garage.
 4. Rechtsbijstand
  Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische bijstand bij geschillen over de autoverzekering. Denk bijvoorbeeld aan geschillen over de schuldvraag bij een ongeval of de hoogte van de schadevergoeding.
 5. No-claimbeschermer
  Een no-claimbeschermer beschermt je no-claimkorting als je schade claimt bij je verzekeraar. Normaal gesproken verlies je bij schade je no-claimkorting en daarmee gaat ook je premie omhoog. Met een no-claimbeschermer behoud je je no-claimkorting en blijft je premie gelijk.

Het afsluiten van aanvullende dekkingen kan voordelig zijn als je extra bescherming wilt tegen verschillende risico’s. De kosten van aanvullende dekkingen kunnen echter variëren afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en het type dekking dat je kiest. Het is dus belangrijk om verschillende aanvullende dekkingen te vergelijken, voordat je besluit om een aanvullende dekking af te sluiten.

Speciale regelingen

Naast de bovengenoemde standaard aanvullende verzekeringen bieden sommige verzekeraars ook speciale regelingen aan. Als je een nieuwe auto hebt gekocht, kun je bijvoorbeeld een nieuwwaarderegeling afsluiten. Je verzekeraar vergoedt dan de nieuwwaarde van je auto bij total loss of diefstal. Dit kan een hogere uitkering opleveren dan de dagwaarde van de auto. Heb je een tweedehands auto gekocht? Dan kun je een aanschafwaarderegeling overwegen. Je krijgt dan bij een total loss het aankoopbedrag van je auto terug van de verzekeraar. Heeft je auto dure accessoires zoals speciale velgen, geluidsapparatuur of een trekhaak? Dan kun je deze aanvullend verzekeren met een accessoiredekking.

Goedkope sportauto – Sluit een verzekering af

Zoals je hierboven kunt lezen, zal je je sportwagen echt moeten verzekeren ondanks de hoge premie. Het loont daarom om zowel sportwagenverzekeringen als ‘gewone’ autoverzekeringen te vergelijken om de kosten te drukken.

Plaats jouw gegevens en de gegevens van je goedkope sportauto in onze vergelijker en je ziet hoeveel geld je per jaar kunt besparen. Als de autoverzekeraar de risico’s heeft bekeken en jouw aanvraag accepteert, dan ontvang je een voorlopige dekking zodat je meteen verzekerd de weg op gaat.

Autoverzekering vergelijken

Veelgestelde vragen

  Kan ik een goedkope autoverzekering afsluiten voor mijn sportauto?

  Als sportwagen bezitter kan je ”gewoon” een WA verzekering afsluiten voor je sportwagen. Wel moet je goed bedenken, dat je hoogste financiële risico loopt, met een minimale verzekering.

  Wat zijn de kosten van het verzekeren van een sportauto?

  De kosten van het verzekeren van een sportauto variëren per dekking. Een WA- verzekering zal het goedkoopst zijn en All Risk het duurst. Wel moet je goed de afweging maken waarvoor je minimaal gedekt wilt zijn. Dit zou je weer bij een ongeluk geld besparen.

  Welke factoren beïnvloeden de premie van een sportautoverzekering?

  De premie van een sportautoverzekering hangt af van de leeftijd van de bestuurder, dagwaarde van de auto en woonplaats. Deze factoren liggen uiteraard in samenhang met de gekozen dekking, waarbij een minimale verzekering staat voor een lage premie.

  Hoe kan ik besparen op de kosten van mijn sportautoverzekering?

  Een goedkopere sportauto staat gelijk aan een goedkopere premie van de sportautoverzekering. Wil je dus besparen op je premie? Koop een goedkopere sportauto! Daarnaast kan je altijd kiezen voor een minimale dekking voor je sportauto.

  Wat zijn de verschillende typen sportautoverzekeringen?

  Net zoals ”normale autoverzekeringen” heb je een WA- verzekering, WA + beperkt casco en All Risk.

Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.660 reviews.

Klanten over Autoverzekering.nl

Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.660 reviews.

z.k. kapica

Star on Star on Star on Star on Star off
7 dagen geleden

It was easy and I did not wait for so long

cmo

Star on Star on Star on Star on Star on
7 dagen geleden

Super snel en de goedkoopste en beste verzekering er tussen kunnen kiezen. Mooi zou zijn als er ook gekozen kan worden voor opzeggen.

m.a. ermis

Star on Star on Star on Star on Star on
7 dagen geleden

Zeer snel afgehandeld en goed geinformeerd over het polis

z.k. kapica

Star on Star on Star on Star on Star off
7 dagen geleden

It was easy and I did not wait for so long

cmo

Star on Star on Star on Star on Star on
7 dagen geleden

Super snel en de goedkoopste en beste verzekering er tussen kunnen kiezen. Mooi zou zijn als er ook gekozen kan worden voor opzeggen.

m.a. ermis

Star on Star on Star on Star on Star on
7 dagen geleden

Zeer snel afgehandeld en goed geinformeerd over het polis

  Meer beoordelingen