Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Overstappen autoverzekering

 • Vergelijk autoverzekeringen op basis van prijs én kwaliteit.
 • Stap nu over en bespaar gemiddeld €265 per jaar!
Vul in en bereken je premie
Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.974 reviews.

Klanten over Autoverzekering.nl

Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.974 reviews.

g.b. flath

Star on Star on Star on Star on Star off
51 minuten geleden

Nieuwe autoverzekering afsluiten ging heel gemakkelijk en snel.

"reinder"

Star on Star on Star on Star on Star off
3 uur geleden

prima site, goed geholpen

p. sibon

Star on Star on Star on Star on Star on
21 uur geleden

Makkelijk en snel een verzekering afgesloten.

g.b. flath

Star on Star on Star on Star on Star off
51 minuten geleden

Nieuwe autoverzekering afsluiten ging heel gemakkelijk en snel.

"reinder"

Star on Star on Star on Star on Star off
3 uur geleden

prima site, goed geholpen

p. sibon

Star on Star on Star on Star on Star on
21 uur geleden

Makkelijk en snel een verzekering afgesloten.

  Meer beoordelingen

  Waarom overstappen via Autoverzekering.nl?

  • Gratis service + pakket

   Gratis service + pakket

   Onze extra service tovert een glimlach op je gezicht met o.a. gratis overstap- en opzegservice.

  • Persoonlijk advies

   Persoonlijk advies

   Ontvang deskundig advies van onze WFT- gecertificeerde klantenservice.

  • 100% Laagsteprijsgarantie

   100% Laagsteprijsgarantie

   Vind de autoverzekering die het beste bij je past voor de laagste prijs.

  Hoe werkt overstappen van autoverzekering?

  • 1

   Check je opzegtermijn

   Voordat je overstapt is het verstandig te achterhalen of je contractduur is afgelopen en wat de opzegtermijn van je huidige verzekering is. De meeste autoverzekeringen hebben een contractduur van 1 jaar en zijn hierna dagelijks opzegbaar. Je kunt ze dus elke dag opzeggen.

   Je moet meestal wel rekening houden met een maand opzegtermijn. Bij sommige autoverzekeraars is het zelfs mogelijk de autoverzekering dagelijks per direct op te zeggen. Je kunt de opzegtermijn en contractduur terugvinden op je polis.

  • 2

   Maak een vergelijking

   Wil je de goedkoopste autoverzekering? Maak een vergelijking op basis van je kenteken en persoonlijke gegevens. Wij geven je gratis advies over welke dekking je het beste kunt kiezen voor jouw auto. Vind de beste deal en sluit deze meteen online af op Autoverzekering.nl.

  • 3

   Controleer je bevestigingsmail

   Per mail krijg je een ontvangstbevestiging van je aanvraag. Hierin staat of je aanvraag is geaccepteerd, nog in behandeling is of is afgewezen. Is je aanvraag geaccepteerd? Dan kun je verzekerd de weg op.

   Als je aanvraag nog in behandeling is dan ben je nog niet verzekerd, tenzij de verzekeraar een voorlopige dekking aanbiedt.

   Is je aanvraag afgewezen? Dan ben je niet verzekerd en zul je op zoek moeten gaan naar een andere verzekeraar die jouw aanvraag wel accepteert. Hiervoor kun je opnieuw een vergelijking maken of even contact opnemen met onze klantenservice.

  • 4

   Zeg de oude autoverzekering op

   Zorg er ook voor dat de huidige verzekering op tijd wordt opgezegd. Hiervoor kun je gebruik maken van onze gratis opzegservice, in samenwerking met Opzeggen.nl. Als je via Autoverzekering.nl een autoverzekering afsluit is deze service gratis. Opzeggen.nl garandeert dat je oude verzekering wordt opgezegd en verzorgt de volledige afhandeling. Zeg pas de oude verzekering op als de nieuwe autoverzekering je heeft geaccepteerd. Anders loop je het risico dat je onverzekerd de weg op gaat.

  • 5

   Klaar! Je bent nu overgestapt

   Na de opzegging van de oude verzekering, gaat je nieuwe autoverzekering in. Je bent overgestapt naar een betere, goedkopere autoverzekering. Wil je nog een wijziging doorgeven? Neem dan contact op met de klantenservice van Autoverzekering.nl.

  Kies een dekking die bij je past

  WA-verzekering

  Hiervoor ben je verzekerd:
  • checkmark Schade aan anderen
  • checkmark Diefstal of inbraak
  • checkmark Ruitschade
  • checkmark Stormschade en brandschade
  • checkmark Schade door eigen toedoen
  • checkmark Vandalisme
  WA verzekering vergelijken

  WA + beperkt casco

  Hiervoor ben je verzekerd:
  • checkmark Schade aan anderen
  • checkmark Diefstal of inbraak
  • checkmark Ruitschade
  • checkmark Stormschade en brandschade
  • checkmark Schade door eigen toedoen
  • checkmark Vandalisme
  WA + vergelijken

  All risk

  Hiervoor ben je verzekerd:
  • checkmark Schade aan anderen
  • checkmark Diefstal of inbraak
  • checkmark Ruitschade
  • checkmark Stormschade en brandschade
  • checkmark Schade door eigen toedoen
  • checkmark Vandalisme
  All risk vergelijken

  Wij vergelijken de volgende verzekeraars:

  Overstappen autoverzekering: wat heb ik nodig?

  Dit heb je nodig om over te stappen:

  • Aantal schadevrije jaren
  • Aantal kilometers per jaar
  • Kenteken van je auto
  • Meldcode

  Goed om te weten: je kunt de meldcode van je auto vinden op het kentekenbewijs van je auto, onder de motorkap of op het tenaamstellingsverslag.

  Expert autoverzekeringen

  Vergelijk en bespaar

  Zit je al jaren bij dezelfde verzekeraar of heb je onlangs een andere auto gekocht? Dan loont het om een vergelijking te maken voor je autoverzekering. Met een overstap kun je gemiddeld €265 per jaar besparen. Van dit geld kun je weer een hoop leuke dingen doen!

  Jerry – Expert autoverzekeringen

  Jerry Poel, expert autoverzekeringen

  Wanneer overstappen van autoverzekering?

  Het contract en de opzegtermijn van je huidige autoverzekering bepalen of je kunt overstappen van autoverzekering. Er zijn verschillende situaties waarin je kunt overstappen naar een andere verzekeraar en je jouw huidige autoverzekering kunt opzeggen:

  • Eén jaar na het afsluiten van je huidige autoverzekering. In dit geval geldt er vaak een opzegtermijn van een maand. Stel: je huidige autoverzekering loopt van 1 januari tot en met 31 december en je verzekeraar hanteert een opzegtermijn van een maand. Als je jouw nieuwe verzekering vanaf 1 januari in wil laten gaan, dan zul je jouw huidige verzekering uiterlijk 1 december op moeten zeggen.
  • Als je een dagelijks of maandelijks opzegbare autoverzekering hebt. In dit geval kun je gelijk overstappen, bijvoorbeeld wanneer een andere verzekeraar een betere deal heeft.
  • Als de verzekeraar de polisvoorwaarden verandert of de premie verhoogt. In dat geval mag je jouw verzekering direct opzeggen en kun je overstappen naar een andere autoverzekering.

  Let op: wacht altijd met het opzeggen van je autoverzekering totdat je door je nieuwe autoverzekeraar geaccepteerd bent. Zo weet je zeker dat je niet onverzekerd de weg op gaat.

  Snel antwoord

  Veelgestelde vragen

  Heb je nog vragen over het overstappen naar een andere autoverzekering? Wij lichten de belangrijkste vragen en antwoorden voor je uit.

  Ja, het is mogelijk om over te stappen als je negatieve jaren hebt, maar het is wel lastiger. Veel verzekeraars accepteren geen klanten met negatieve schadevrije jaren. De Vereende is een van de weinige verzekeraars die dit wel doet. Wil je weten hoe dit precies werkt? Neem dan contact op met onze klantenservice.

  Ja, als je een dagelijks opzegbare autoverzekering hebt dan kun je gewoon overstappen! Heb je een autoverzekering met een looptijd van een jaar? Let dan op de einddatum van je contract en het opzegtermijn. Je verzekering is na een jaar dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van een maand.

  Overstappen van autoverzekering is zo gepiept. Bereken in 30 seconden je premie en sluit binnen tien minuten een autoverzekering voor jouw auto af. Is je aanvraag geaccepteerd? Dan kun je direct verzekerd de weg op!

  In principe gebeurt er niets met je huidige autoverzekering als je overstapt. Je zult jouw oude verzekering zelf moeten opzeggen, nadat je bent overgestapt. Zo voorkom je dat je dubbel verzekerd bent. Met onze gratis opzegservice zeg je jouw autoverzekering gemakkelijk op.

  Of je direct verzekerd bent, hangt af van je persoonlijke situatie en de verzekeraar waarbij je de autoverzekering afsluit. Nadat je via onze vergelijker een autoverzekering hebt afgesloten, ontvang je een bevestigingsmail. Hierin staat of je aanvraag is geaccepteerd, nog in behandeling is of is afgewezen. Is je aanvraag geaccepteerd, dan kun je direct verzekerd de weg op. Wanneer je aanvraag nog in behandeling is, kun je alleen verzekerd de weg op als jouw nieuwe verzekeraar een voorlopige dekking aanbiedt. In de bevestigingsmail staat of dit het geval is. Bij een afgewezen aanvraag ben je niet verzekerd en zul je een andere verzekeraar moeten kiezen. Je kunt hiervoor opnieuw een vergelijking maken en een autoverzekering afsluiten. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag.

  Klantenservice

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

   

  Het laatste nieuws

  Gecontroleerd door
  Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
  Jerry Poel
  Expert autoverzekeringen
  8 minuten 02-07-2024

  Over onze expert

  Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

  Terug naar boven