Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Tweedehands auto verzekeren

 • Vergelijk direct autoverzekeringen voor je tweedehands auto en bespaar gemiddeld €265 per jaar!
Vul in en bereken je premie
Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.821 reviews.

Klanten over Autoverzekering.nl

Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.821 reviews.

d. hendriks

Star on Star on Star on Star on Star on
16 uur geleden

Top goede service

martin dijk

Star on Star on Star on Star on Star on
23 uur geleden

Voelt vertrouwd Nederlands bedrijf snel en duidelijk

klant

Star on Star on Star on Star on Star on
24 uur geleden

Snel en makkelijk af te sluiten

d. hendriks

Star on Star on Star on Star on Star on
16 uur geleden

Top goede service

martin dijk

Star on Star on Star on Star on Star on
23 uur geleden

Voelt vertrouwd Nederlands bedrijf snel en duidelijk

klant

Star on Star on Star on Star on Star on
24 uur geleden

Snel en makkelijk af te sluiten

  Meer beoordelingen

  Tweedehands auto’s zijn steeds populairder aan het worden. Vooral tijdens de Corona-pandemie zijn er erg veel occasions gekocht omdat mensen niet graag met het openbaar vervoer reisden. Ook tweedehands auto’s moeten natuurlijk verzekerd worden. Hieronder bespreken we alle tips en andere dingen waar je op moet letten bij je autoverzekering voor een tweedehands auto.

  tweedehands auto verzekeren

  Tweedehands auto: de kosten

  De aanschaf van een tweedehands auto is altijd een spannend moment. Je kan bijna nooit met zekerheid zeggen dat de auto volledig probleemvrij is en je hoopt dat de auto lang mee kan gaan zonder de eerste reparaties te laten doen. Hoge kosten voor reparaties zijn nooit fijn, maar het scheelt een hoop als je (een deel van) de kosten kan compenseren door een lage premie te betalen voor je autoverzekering voor je occasion. Behalve de kosten om je tweedehands auto te verzekeren en de onderhoudskosten heb je ook te maken de wegenbelasting, de op dit moment torenhoge prijzen voor brandstof en afhankelijk van je woonplaats bijvoorbeeld het geld voor een parkeervergunning.

  Sluit direct een autoverzekering af voor je elektrische auto en bespaar gemiddeld €265 per jaar!

  Occasion op naam zetten

  Als je de tweedehands auto hebt gekocht moet je na het regelen van de financiën de auto ook nog op jouw naam zetten. Het maakt hierbij niet uit of je de auto via een dealer of via een particulier gekocht hebt. Je auto overschrijven op jouw naam moet altijd en dit kan op verschillende locaties. Belangrijk is hierbij dat de verkoper alle benodigde papieren bij zich heeft en dat jij als koper in ieder geval je rijbewijs bij je hebt. Als het overschrijven is afgerond heb je het kentekenbewijs in bezit en de verkoper krijgt het vrijwaringsbewijs.

  tweede auto verzekeren

  Welke verzekering voor je tweedehands auto

  Een auto die op de openbare weg in Nederland rijdt moet verzekerd zijn. Zodra de occasion die je gekocht hebt op jouw naam staat ben jij daar verantwoordelijk voor. Welke autoverzekering het best bij jouw tweedehands auto past hangt van meerdere factoren af. Natuurlijk heeft het merk en type auto veel invloed, net zoals hoe oud de auto is. Verder maakt het ook uit hoe zwaar de auto is en ook persoonlijke gegevens zoals woonadres en je aantal opgebouwde schadevrije jaren bepaald de uiteindelijke premie die je moet betalen voor je tweedehands auto.

  Als je een occasion koopt die 8 jaar of ouder is ben je vaak het best af met een WA verzekering. Deze verzekering dekt alleen de schade die je maakt aan iemand anders zijn voertuig. Je eigen auto is het in de meeste gevallen niet meer waard om uitgebreider te verzekeren, behalve als je er bijvoorbeeld erg afhankelijk van bent. Bij een tweedehands auto tussen de 4-8 jaar volstaat vaak een WA+ (beperkt casco) verzekering en bij jongere auto’s is het vaak verstandig om een all risk verzekering te kiezen.

  tweede auto verzekeren

  Tweedehands auto kiezen

  Als je nog op zoek bent naar een occasion voor jezelf kun je van tevoren al checken hoeveel je kwijt bent aan je maandelijkse autopremie. Dit is simpel te doen door het kenteken in te vullen in onze vergelijker en verder je persoonlijke gegevens in te vullen. Op deze manier krijg je al goed inzicht in een deel van de kosten die het kopen van een tweedehands auto met zich meebrengen. Mocht deze premie een stuk hoger uitvallen dan je dacht ben je nog op tijd om een andere occasion te zoeken waarbij de premie een stuk lager uit kan vallen.

  Wanneer je autoverzekering regelen als je een occasion koopt?

  Wanneer je een tweedehands auto bij een dealer gaat kopen weet je na een afspraak met de verkoper wanneer je de auto kan komen ophalen. In deze situatie kan je vooraf thuis je autoverzekering uitzoeken en ook online regelen. Koop je spontaan een occasion bij een particulier en wil je direct naar huis rijden moet je vanuit de wet een verzekering afgesloten hebben. Via onze vergelijker heb je binnen een aantal minuten je verzekering voor je tweedehands auto geregeld. Je weet binnen no-time of je een voorlopige dekking hebt en dus veilig de weg op kunt.

  Vergelijk gemakkelijk autoverzekeringen voor je tweedehands auto op prijs én kwaliteit.
  Terug naar boven