Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Autoverzekering zonder eigen risico

Als je een autoverzekering zonder eigen risico wilt afsluiten, dan heb je verschillende mogelijkheden. Het eigen risico is het bedrag dat je bij schade zelf moet betalen. Elke verzekeraar hanteert weer andere voorwaarden en dus ook verschillende bedragen voor het eigen risico. Wij leggen je uit wat het inhoudt en hoe je een autoverzekering zonder eigen risico afsluit.

Wat is het eigen risico bij je autoverzekering?

Als je schade rijdt, dan moet je een bepaald bedrag van die schade zelf betalen. Dit wordt het eigen risico genoemd. Het bedrag dat je dan moet betalen geldt alleen voor schade die je hebt aan je eigen auto, niet voor schade die je aan anderen toebrengt. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico, maar veel verzekeraars hanteren ook een verplicht eigen risico. De hoogte hiervan wordt vastgesteld als je een autoverzekering afsluit. Meestal ligt dit bedrag tussen de honderd en honderdvijftig euro. In veel gevallen geeft de verzekeraar je korting op de premie van je autoverzekering als je een hoger eigen risico afsluit. Bij een aantal verzekeraars kun je terecht voor een autoverzekering zonder eigen risico.
Autoverzekering zonder eigen risico

Welke dekking past bij mij?

Bij het afsluiten van een autoverzekering heb je de keuze uit drie dekkingen:

WA Verzekering auto

  • Verzekerd tegen schade aan anderen.
  • Niet verzekerd voor schade aan je eigen auto.

WA Beperkt Casco

  • Verzekerd tegen schade aan anderen.
  • Verzekerd tegen schade die wordt veroorzaakt door natuur- en ruitschade, storm, inbraak, brand en diefstal.

All Risk autoverzekering

  • Verzekerd tegen schade aan anderen.
  • Verzekerd tegen schade die wordt veroorzaakt door natuur- en ruitschade, storm, inbraak, brand en diefstal.
  • Je ontvangt vergoeding voor schade die veroorzaakt zijn door je eigen schuld en door vandalisme.
Autoverzekering vergelijken  

Het eigen risico betaal je alleen bij de dekkingen WA Beperkt Casco en All Risk. Dit bedrag betaal je per schade die je claimt. Heb je dus weer een nieuwe schade, dan moet je opnieuw het eigen risico betalen. De WA autoverzekering – verplicht voor elke Nederlandse inwoner die een auto bezit – hanteert sowieso geen eigen risico. Maar steeds meer autoverzekeraars kiezen ervoor om een autoverzekering zonder eigen risico aan te bieden.

Autoverzekering zonder eigen risico en hoge no-claim

Als je bereid bent wat meer premie te betalen, dan is een autoverzekering zonder eigen risico een prima optie. Heb je ook een hoge no-claim korting opgebouwd? Dan is het ook een goed idee om te kiezen voor een autoverzekering waarbij je geen eigen risico hoeft te betalen. Met een no-claimkorting ontvang je natuurlijk al veel korting op de premie van je autoverzekering. De extra korting voor het door jou gekozen eigen risico valt hierdoor ook lager uit.

Autoverzekering zonder eigen risico en vrijwillig eigen risico

Sommige autoverzekeraars hanteren dus een verplicht eigen risico, maar er bestaat ook een vrijwillig eigen risico. Hierbij bepaal je zelf of je wel of geen eigen risico wilt bij je autoverzekering. Verzekeraars belonen de klant voor het risico wat ze zelf willen afdragen. Kies je vrijwillig voor een hoger eigen risico, dan betaal je een lagere maandpremie. Bij schade betaal je dan wel een gedeelte van het bedrag zelf. Maak daarom altijd een vergelijking van autoverzekeringen en kijk naar de premies met verschillende eigen risico bedragen. De verschillen zijn soms enorm.

Eigen risico afkopen

Bij een aantal verzekeraars kun je een autoverzekering afsluiten zonder een eigen risico. Als je schade aan je auto hebt, dan vergoedt de verzekeraar het complete schadebedrag. Hetzelfde principe geldt als je je eigen risico wilt afkopen. Dit houdt in dan je een hogere premie voor je autoverzekering betaalt, maar bij schade geen eigen risico hoeft te betalen. Meestal kan het afkopen van het eigen risico alleen bij een All Risk autoverzekering. Als je overigens nooit schade rijdt, dan is het goed om eens te kijken naar een autoverzekering met een hoger eigen risico.

Autoverzekering vergelijken zonder eigen risico

Als je een goede vergelijking maakt, dan vind je zeker een goedkope autoverzekering zonder eigen risico. Houd hierbij in gedachten dat als je alleen voor de WA dekking kiest, je sowieso een autoverzekering zonder eigen risico hebt. Kies je voor de WA+ of All Risk autoverzekering, dan heb je meestal een verplicht eigen risico, al verschijnen er steeds meer autoverzekeringen die geen eigen risico of een vrijwillig eigen risico hanteren. Plaats je gegevens in onze vergelijker en vind de beste deal.

Autoverzekering vergelijken

Zojuist overgestapt

  • 25 nov. 2020, 00:03 Dhr. O. uit Wijk aan zee.
  • 24 nov. 2020, 23:40 Dhr. M. uit Hasselt.
  • 24 nov. 2020, 23:13 Mevr. van W. uit Breda.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.