Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Auto op een andere naam zetten

Als je nog jong bent, heb je in de meeste gevallen zelf nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Het kan dan voordeliger zijn om je auto te verzekeren op naam van je ouders. In verband met het aantal schadevrije jaren van je ouders, betaal je meestal een lagere premie dan wanneer de verzekering op je eigen naam zou staan. Toch is het niet altijd slim om de auto te verzekeren op naam van iemand anders.

Autoverzekering op andere naam dan auto

Je kunt normaal gesproken je auto niet zomaar verzekeren op een andere naam dan die van de eigenaar van de auto. De nieuwe autoverzekering moet afgesloten worden door de kentekenhouder. Er zijn echter een aantal mogelijkheden.

Auto op naam van je ouders

Als je je auto wilt verzekeren op naam van je ouders, dient ook de auto op naam van je ouders te staan. Zelf ben je dan officieel niet de eigenaar van de auto en ben je niet geregistreerd als de regelmatige bestuurder. Stel dat je betrokken raakt bij een ongeval, dan kan het zijn dat de verzekeraar geen vergoeding uitbetaalt. Je autoverzekeraar kan er namelijk achter komen dat niet een van je ouders, maar dat jij de regelmatige bestuurder bent. Iemand jonger dan 24 jaar, valt in een hogere risicogroep en behoort een hogere premie te betalen.

Schadevrije jaren

Is je auto verzekerd op naam van iemand anders? Dan bouw je zelf geen schadevrije jaren op. Als je na een bepaalde periode over wilt stappen naar een andere verzekeraar, heb je nog steeds geen schadevrije jaren. Je ontvangt dan ook geen korting als je de nieuwe autoverzekering op je eigen naam zet.

Auto op naam van je partner

Bij de meeste verzekeraars is het wel mogelijk om je auto te verzekeren op naam van je partner, als je partner de regelmatige bestuurder van de auto is. Je partner hoeft dan niet de eigenaar van de auto te zijn. Het is vaak wel vereist dat jullie op hetzelfde adres staan ingeschreven. Verzeker je de auto op naam van je partner? Ook dan bouw je zelf geen schadevrije jaren op. Je kunt soms wel gebruik maken van een tweede (gezins-)autoregeling.

Auto op naam van je kind

Als ouder is het niet mogelijk om de auto op naam van je kind te verzekeren. Het is wel mogelijk om je kind als regelmatige bestuurder toe te voegen aan de verzekering die op je eigen naam staat. Hiervoor betaal je echter meestal een hogere premie.

Tweede autoverzekering op één naam

Als je je auto op een andere naam verzekert, is dat voor de ander vaak de tweede autoverzekering die hij of zij afsluit. In verband met het opgebouwde aantal schadevrije jaren en de no-claimkorting van de ander, profiteer je vaak van een lagere premie. Je bent niet verplicht om beide auto’s bij dezelfde autoverzekeraar te verzekeren.

Autoverzekering vergelijken en afsluiten

Wil je toch liever zelf schadevrije jaren opbouwen en uiteindelijk van je eigen opgebouwde no-claimkorting profiteren? Dan kun je de nieuwe autoverzekering het beste op je eigen naam afsluiten. Maak via Autoverzekering.nl een vergelijking en ontdek eenvoudig welke autoverzekeraar het meest voordelig voor je is.

Autoverzekering vergelijken

Zojuist overgestapt

  • 25 mei 2020, 13:35 Dhr. V. uit Mierlo.
  • 25 mei 2020, 13:30 Dhr. M. uit Veenendaal.
  • 25 mei 2020, 13:22 Mevr. P. uit Zoetermeer.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.