Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Eendagskenteken

Wil je weten wanneer je een eendagskenteken moet aanvragen? Of wil je graag weten of je een autoverzekering voor één dag kunt afsluiten? Op deze pagina lees je de belangrijkste informatie over het eendagskenteken. Let op: je kunt bij ons geen eendagskenteken aanvragen.

Autoverzekering vergelijken
Eendagskenteken

Wat is een eendagskenteken?

Als je in het buitenland een auto hebt gekocht die nog geen Nederlands kenteken heeft dan kun je nog geen autoverzekering afsluiten. Je bent echter wel verplicht om verzekerd te zijn. Je kunt in dat geval een eendagskenteken aanvragen. Door een eendagskenteken aan te vragen, kun je je auto alsnog verzekeren.

Eendagskenteken

Wanneer heb ik een eendagskenteken nodig?

Als je auto gekeurd moet worden bij de RDW dan kan het zijn dat je een eendagskentekenbewijs nodig hebt. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je een auto importeert. Met het eendagskentekenbewijs kun je op de dag van de keuring vanaf het Nederlandse adres waar het voertuig staat naar het keuringsstation rijden en weer terug.

Stappenplan eendagskenteken afsluiten

 • icoon

  Afspraak maken voor keuring

  Als je een eendagskenteken wil afsluiten dan moet je eerst een afspraak maken voor de keuring. Dit kun je doen via de website van de RDW. Je hebt hiervoor het Voertuig Identificatienummer van je auto nodig, dit wordt ook wel het chassisnummer genoemd. Je kunt dit nummer vinden onder de motorkap van je auto. Lees hier meer informatie over het chassisnummer.

 • icoon

  Aanvragen eendagskenteken

  Als de datum van de keuring bekend is dan kun je voor die dag een eendagskenteken aanvragen. Dit kun je ook online regelen bij de RDW. Het eendagskenteken is alleen geldig op de datum van de keuring.

 • icoon

  Verzeker eendagskenteken

  Als je een eendagskenteken aanvraagt dan zul je ook een autoverzekering moeten afsluiten met WA-dekking. De verzekering geldt dan alleen op de dag van de keuring. Voor het afsluiten van een autoverzekering heb je het chassisnummer en het eendagskenteken van de auto nodig.

Sluit direct een autoverzekering af en bespaar gemiddeld €265 per jaar!
Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.821 reviews.

Klanten over Autoverzekering.nl

Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.821 reviews.

d. hendriks

Star on Star on Star on Star on Star on
16 uur geleden

Top goede service

martin dijk

Star on Star on Star on Star on Star on
22 uur geleden

Voelt vertrouwd Nederlands bedrijf snel en duidelijk

klant

Star on Star on Star on Star on Star on
23 uur geleden

Snel en makkelijk af te sluiten

d. hendriks

Star on Star on Star on Star on Star on
16 uur geleden

Top goede service

martin dijk

Star on Star on Star on Star on Star on
22 uur geleden

Voelt vertrouwd Nederlands bedrijf snel en duidelijk

klant

Star on Star on Star on Star on Star on
23 uur geleden

Snel en makkelijk af te sluiten

  Meer beoordelingen
  Eendagskenteken

  Eendagskenteken maken

  Als je een eendagskentekenbewijs aanvraagt dan moet je zelf een kentekenplaat maken. Zet het kenteken met onuitwisbare zwarte cijfers/letters op een witte plaat. Het is belangrijk dat het kenteken ook bij slecht weer leesbaar blijft. Je mag je auto met de zelfgemaakte kentekenplaat, op de dag van de keuring, van en naar het keuringsstation en het BPM-aangiftepunt rijden en weer terug.

  Eendagskenteken

  Definitieve kenteken bij dezelfde verzekeraar

  Heb je een eendagskenteken aangevraagd en verzekerd? Dan is het de bedoeling dat je het definitieve kenteken bij dezelfde verzekeraar verzekert. Op de dag van de keuring van je auto ben je namelijk gratis verzekerd als je een eendagskenteken hebt aangevraagd. De verzekeraar wil dit risico alleen nemen als je daarna ook een normale autoverzekering afsluit.

  Tijdens het afsluiten van je autoverzekering voor het eendagskenteken kun je gelijk je wensen opgeven voor de definitieve autoverzekering. Op de dag van de keuring zelf krijg je altijd een WA-verzekering . Na het doorgeven van het definitieve kenteken gaat de verzekering in die je zelf hebt afgesloten. Houd er rekening mee dat het soms nog een tijdje kan duren voordat je het definitieve Nederlandse kenteken krijgt.

  Langs de weg

  Auto langs de weg verzekeren

  Heb je je auto na de keuring langs de openbare weg geparkeerd? Je bent dan verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren. Als je dit niet doet dan riskeer je een boete van de politie. Daarnaast is schade aan je auto ook niet verzekerd. Aangezien je auto nog geen Nederlands kenteken heeft, kun je geen normale autoverzekering aanvragen. Het is wel mogelijk om je auto tijdelijk te verzekeren aan de hand van het chassisnummer.

  Staat je auto na de keuring op je eigen oprit of in een garage? Je hoeft je auto dan pas te verzekeren als het een Nederlands kenteken heeft.

  Langs de weg

  Eendagskenteken en de Belastingdienst

  Als je een auto hebt gekocht in een ander EU-land dan Nederland dan moet je omzetbelasting betalen. Bij een bpm-aangiftepunt van de Belastingdienst kun je hier aangifte van doen. Bij elk van de zestien RDW-keuringsstations zit een bpm-aangiftepunt van de Belastingdienst. Het is verstandig om contact op te nemen met de Belastingdienst, voordat je met een buitenlands exportkenteken op de Nederlandse weg gaat rijden.

  Eendagskenteken verzekering afsluiten

  Wil je een autoverzekering voor één dag afsluiten? Dit is bij ons helaas niet mogelijk. Niet alle verzekeringsmaatschappijen bieden zo’n verzekering aan. Je verzekeraar heeft voor het afsluiten een aantal gegevens nodig: het chassisnummer, je persoonlijke gegevens, de ingangsdatum van de verzekering en het land van herkomst.

  Het is verstandig om je verzekering minimaal een week voor de keuring af te sluiten. De reden hiervoor is dat de verzekeraar de groene kaart moet opsturen. Het kan een aantal werkdagen duren voordat je de groene kaart in huis hebt.

  Terug naar boven