Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Overstappen autoverzekeraar: hoe werkt dat?

Je wilt graag overstappen naar een goedkopere of betere autoverzekering. Hoe pak je dat aan? Op deze pagina vind je een stappenplan van hoe het in zijn werk gaat. Is er iets nog onduidelijk? De klantenservice van Autoverzekering.nl staat klaar om je verder te helpen!

1. Wat is je huidige opzegtermijn?

Voordat je overstapt is het verstandig te achterhalen of je contractduur is afgelopen en wat de opzegtermijn van je huidige verzekering is. De meeste autoverzekeringen hebben een contractduur van 1 jaar en zijn hierna dagelijks opzegbaar. Je kunt ze dus elke dag opzeggen. Je moet meestal wel rekening houden met een maand opzegtermijn. Bij sommige autoverzekeraars is het zelfs mogelijk de autoverzekering dagelijks per direct op te zeggen. Opzegtermijn en contractduur kun je terugvinden op je polis.

2. Vind een betere, goedkopere autoverzekering

Wil je de goedkoopste autoverzekering? Maak een vergelijking op basis van je kenteken en geboortedatum. Vind de beste deal en sluit deze meteen online af op Autoverzekering.nl. Houd wel rekening met de contractduur en opzegtermijn. Geef de juiste ingangsdatum op.

3. Ontvang een bevestiging

Per mail krijg je een ontvangstbevestiging van je aanvraag. In de bijlage van de mail wordt de polis verstuurd. Ontvang je geen polis? Dan krijg je een voorlopige dekking van de autoverzekeraar. Binnen enkele dagen krijgt u bericht of u wel of niet bent geaccepteerd voor de verzekering. Controleer of deze klopt. Je hebt een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Binnen deze tijd kun je ervoor kiezen om de afgesloten verzekering ongedaan te maken.

4. Zeg de huidige autoverzekering op

Zorg er ook voor dat de huidige verzekering op tijd wordt opgezegd. Maak gebruik van onze opzegservice, in samenwerking met Opzeggen.nl. Als je via Autoverzekering.nl een autoverzekering afsluit is deze service gratis. Opzeggen.nl garandeert dat je oude verzekering wordt opgezegd en verzorgt de volledige afhandeling. Zeg pas de oude verzekering op als de nieuwe autoverzekering je heeft geaccepteerd. Anders loop je het risico dat je onverzekerd de weg op gaat.

5. Je bent overgestapt

Na de opzegging van de oude verzekering, gaat je nieuwe autoverzekering in. Je bent overgestapt naar een betere, goedkopere autoverzekering. Wil je schade melden of een wijziging doorgeven? Neem dan contact op met de klantenservice van Autoverzekering.nl. We zijn telefonisch bereikbaar op 020 – 760 58 60.

Autoverzekering vergelijken

Zojuist overgestapt

  • 17 juni 2019, 15:53 Dhr. H. uit Oldenzaal.
  • 17 juni 2019, 15:51 Dhr. S. uit Amsterdam.
  • 17 juni 2019, 15:38 Dhr. R. uit Lelystad.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.