Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Rechtsbijstandverzekering

Het verhalen van schade in het verkeer verloopt niet altijd even soepel. In dat geval is het handig als je juridische hulp kunt inschakelen zonder dit gelijk in je portemonnee te voelen. Een rechtsbijstandverzekering bij je autoverzekering biedt dan uitkomst. Je kunt kiezen tussen verhaals- en verkeersrechtsbijstand. Zorg er wel voor dat je niet dubbel verzekerd bent.

Wat is een rechtsbijstandverzekering auto?

Je autoverzekering dekt de schade die je met je auto veroorzaakt. Vaak ontstaat er na een auto-ongeluk onenigheid over de schuldvraag. In het ergste geval kan dit leiden tot een juridisch geschil. Op dat moment is het prettig over een rechtsbijstandverzekering te beschikken. De juridische hulp die je nodig hebt, wordt dan vergoed door je autoverzekeraar.

Verhaals- of verkeersrechtsbijstand?

autoverzekeringWat is gedekt?
VerhaalsrechtsbijstandVerkeersrechtsbijstand
Verhalen van schade aan je auto
jaja
Conflict over aankoop of reparatie
neeja
Verhalen van schade als voetganger of fietser
neeja
Je hebt de keuze uit twee rechtsbijstandverzekeringen: verhaalsrechtsbijstand en verkeersrechtsbijstand.

Verkeersrechtsbijstand is uitgebreider en biedt ook dekking bij geschillen over de aankoop van je auto of als je als voetganger of fietser betrokken raakt bij een ongeval. Verhaalsrechtsbijstand dekt alleen juridische kosten die komen kijken bij het verhalen van schade. Met verkeersrechtsbijstand is dit ook gedekt dus je hoeft nooit beide dekkingen af te sluiten.

Wanneer sluit je een rechtsbijstandverzekering af?

Check altijd eerst even of je niet al een doorlopende rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten die ook het verhalen van schade dekt. In dat geval is het namelijk overbodig om deze aanvullende dekking op je autoverzekering af te sluiten. Het is natuurlijk zonde van het geld om tweemaal voor dezelfde dekking te betalen.

Vergelijk autoverzekeringen met of zonder rechtsbijstandverzekering

Zoek je een autoverzekering met of zonder rechtsbijstandverzekering? Met onze vergelijker vind je hoe dan ook de voordeligste autoverzekering die aansluit bij jouw wensen. Binnen vijf minuten verzeker jij jezelf van de beste deal.

Zojuist overgestapt

  • 25 nov. 2020, 01:08 Dhr. S. uit Haarlem.
  • 25 nov. 2020, 00:32 Mevr. H. uit Rotterdam.
  • 25 nov. 2020, 00:03 Dhr. O. uit Wijk aan zee.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.