Autoverzekering: dekkingen

Wil jij een nieuwe autoverzekering afsluiten, maar twijfel je nog over welke dekking jij nodig hebt? Wij informeren je graag over de drie mogelijke basisdekkingen: WA, WA plus of All risk.

WA autoverzekering

In Nederland ben je verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren. Met een WA autoverzekering wordt schade gedekt die met jouw auto is aangericht aan personen, voertuigen en eigendommen. Het gaat dus om de schade waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Schade aan je eigen auto wordt hierbij niet vergoed. Een WA verzekering is de goedkoopste autoverzekering die er is.

WA beperkt casco autoverzekering

Hierbij wordt, naast de dekking van de WA autoverzekering, ook schade aan jouw auto vergoed als gevolg van diefstal, brand, storm, ruitbreuk of een botsing met dieren. Schade aan je auto door eigen schuld wordt niet vergoed. Deze dekkingsvorm is uitgebreider dan WA en is daarom ook duurder. Doorgaans worden auto’s tussen de 4 en 8 jaar oud WA beperkt casco verzekerd. De beperkt casco dekking wordt ook wel WA+ genoemd.

WA volledige casco/ All risk autoverzekering

Naast de dekking van de WA beperkt casco autoverzekering, wordt alle schade aan je auto vergoed. Dus ook schade door eigen schuld. Dit is de meest uitgebreide dekking die je kunt kiezen en is dan ook duurder dan zowel WA als WA+. Een auto die niet ouder is dan 4 jaar of die je financiert middels een lening, kun je het beste verzekeren met een all risk verzekering.

Schadevergoeding per basisdekking

Oorzaak schadeWAWA beperkt cascoWA volledige casco
Schade aan anderenXXX
BrandXX
Diefstal, inbraak, joyridingXX
RuitbreukXX
Botsing loslopende dierenXX
Storm, hagel of overstromingXX
Botsen en omslaanX
AanrijdingX
Te water rakenX
VandalismeX
SlippenX

Aanvullende dekkingen autoverzekering

Als je een basisdekking afsluit, kun je ook verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten:

 • Schadeverzekering inzittende
  Aantoonbaar geleden materiële en immateriële schade van passagiers en de bestuurder als gevolg van een ongeluk worden vergoed. Zelfs als jij schuldig bent, kun je een vergoeding ontvangen.
 • Ongevallen inzittenden verzekering
  Bij blijvende invaliditeit of overlijden van passagiers of van de bestuurder ontvang je een vooraf vastgestelde uitkering. Ook als de schade door eigen schuld is veroorzaakt.
 • Rechtsbijstandsverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandsverzekering
  Je ontvangt juridische hulp bij geschillen na een auto-ongeluk over de schuldvraag en schadevergoeding en hulp bij het verhalen van schade bij de tegenpartij.
 • No-claimbeschermer
  Hiermee kun je jaarlijks één schadeclaim indienen zonder dat je no-claimkorting omlaag gaat. Zo voorkom je dat je premie direct omhoog gaat na het claimen van schade.

AUTOVERZ copy

Autoverzekeringen vergelijken

Ben jij er over uit welke dekking je wilt hebben? Via Autoverzekering.nl vergelijk je eenvoudig meerdere autoverzekeringen op prijs en kwaliteit. Kies de de autoverzekeraar die het beste bij jouw situatie past en geef aan met welke aanvullende verzekering je dit wilt uitbreiden.

Autoverzekering vergelijken

Zojuist overgestapt

 • 24 september, 08:15 Mevr. G. uit Hillegom is overgestapt.
 • 24 september, 07:48 Dhr. B. uit Maastricht is overgestapt.
 • 24 september, 02:30 Dhr. L. uit Kerkrade is overgestapt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.