Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Moet ik de autoverzekering opzeggen of opschorten?

Als je auto wordt verkocht of gesloopt mag je de verzekering opzeggen, ongeacht hoe lang het contract nog duurt. Je kunt er ook voor kiezen om de verzekering per direct op te schorten. Bij een opschorting zet je de verzekering voort, maar hoef je geen premie meer te betalen. Bij de aanschaf van een nieuwe auto kun je deze meteen verzekeren met dezelfde dekking.

Waarom opschorten?

Het opschorten van de autoverzekering heeft als groot voordeel dat de schadevrije jaren drie jaar geldig blijven. Bij een opzegging van de autoverzekering blijven de schadevrije jaren slechts één jaar geldig. Opgebouwde schadevrije jaren zorgen voor een korting op de premie van de autoverzekering. Het zou dus zonde zijn om deze jaren niet te behouden. Weet je niet hoe lang je zonder auto blijft? Dan adviseren wij je te kiezen de verzekering op te schorten in plaats van op te zeggen.

Autoverzekering vergelijken

Zojuist overgestapt

  • 23 april 2019, 20:25 Dhr. E. uit Zelhem.
  • 23 april 2019, 20:24 Dhr. van B. uit Ede.
  • 23 april 2019, 20:24 Mevr. Van W. uit Leiden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.