Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Krijg ik ook no-claimkorting voor een tweede auto?

Ben je benieuwd of je ook een no-claimkorting ontvangt bij een tweede auto? Autoverzekering.nl legt uit hoe het precies zit en wanneer je recht hebt op een no-claimkorting. Wil je weten hoeveel je kunt besparen op je autoverzekering? Maak dan direct een vergelijking en bespaar gemiddeld €265 per jaar!

Autoverzekering vergelijken

No-claimkorting tweede auto

Als je al een auto met een autoverzekering hebt, wil je natuurlijk graag je schadevrije jaren en opgebouwde no-claim meenemen naar je tweede auto. Dit is helaas niet mogelijk. De schadevrije jaren gelden alleen voor één auto. Sluit je een autoverzekering af voor een tweede auto? Dan begin je voor je tweede auto weer met nul schadevrije jaren. De no-claimkorting kan dus niet worden gebruikt voor een tweede auto. Maar met de tweede-autoregeling kan dit wel.

De tweede-autoregeling

De meeste verzekeraars hebben een speciale regeling voor de tweede auto, dit wordt ook wel de ‘tweede-autoregeling’ genoemd. De tweede-autoregeling houdt in dat je bij een tweede auto dezelfde korting krijgt als bij de eerste auto. Dit geldt alleen als je met beide auto’s bij dezelfde verzekeraar verzekerd bent. De tweede auto staat in dat geval op dezelfde trede in de bonus-malusladder als de eerste auto.

Schadevrije jaren bij tweede-autoregeling

Het is niet mogelijk om de schadevrije jaren van je eerste auto ook mee te nemen naar je tweede auto. De schadevrije jaren gelden alleen voor de eerste auto. De autoverzekeraars hanteren hier strenge regels voor. Lees op de pagina over een tweede autoverzekering meer over eventuele premiekorting, schade rijden met een tweede auto en de tweede-autoregeling.

Type tweede-autoregeling

Per verzekeraar kan de tweede-autoregeling verschillen. Er zijn drie soorten tweede-autoregelingen:

Volledig tweede-autoregeling

Dit is de meest voorkomende tweede autoregeling. Hierbij krijg je voor beide auto’s dezelfde no-claim korting als de eerste auto. Wanneer je bijvoorbeeld op de eerste autoverzekering 70% no-claim korting krijgt, ontvang je ook 70% no-claim korting op je tweede autoverzekering.

Gedeeltelijke tweede-autoregeling

Niet alle verzekeraars bieden een volledige tweede-autoregeling aan. Bij een gedeeltelijke regeling ontvang je extra korting op de premie van de tweede auto. Dit is dus niet de volledige no-claim korting van je eerste auto.

Percentage van de dekking

Er zijn ook een aantal verzekeraars die een kortingspercentage hanteren op basis van dekkingen. Per dekking ontvang je dan een bepaald kortingspercentage op de premie van je tweede auto. Bijvoorbeeld: 5% korting op het WA-gedeelte van je premie, 5% op de WA beperkt casco premie en 10% op de all risk premie.

Voorwaarden tweede-autoregeling

Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om te kunnen profiteren van de tweede-autoregeling. Deze kunnen per verzekeraar verschillen. Bij de meeste verzekeraars worden de volgende voorwaarden gehanteerd:

  • Je mag de afgelopen 1 tot 2 jaar geen schade hebben gereden;
  • Bestuurders moeten ouder dan 24 jaar zijn;
  • De hoofdbestuurder van de auto moet jij of je partner zijn;
  • De auto mag niet op naam van je kind staan;
  • De auto mag geen hoge waarde hebben.

Wat gebeurt er als ik schade rijd?

In de tweede-autoregeling wordt de korting overgenomen van de eerste auto, maar de polissen zijn verder niet aan elkaar gekoppeld. Als je schade hebt opgelopen, heeft dit alleen gevolgen voor de schadevrije jaren van de auto waarmee de schade is gereden. Dit heeft geen invloed op de opgebouwde schadevrije jaren en de no-claim korting van de andere auto.

Tweede auto bij dezelfde verzekeraar

Je bent vaak goedkoper uit als je beide auto’s bij dezelfde verzekeraar onderbrengt. Als je de tweede auto bij een andere verzekeraar onderbrengt, ontvang je namelijk geen no-claimkorting. Daarnaast mis je ook de eventuele korting die je ontvangt op basis van het aantal schadevrije jaren dat je bij de eerste autoverzekering hebt opgebouwd.

Autoverzekering vergelijken

Wil je weten welke autoverzekering het beste bij je past? Dan kun je autoverzekeringen vergelijken. Maak gebruik van onze vergelijker, vul je gegevens in en kies de verzekering die het beste aansluit op je wensen.

Gecontroleerd door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
4 minuten 10-07-2024

Over onze expert

Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Vul in en bereken je premie
Onze klanten zeggen:

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Het is niet mogelijk om schadevrije jaren van je eerste auto mee te nemen naar je tweede auto. Schadevrije jaren kun je voor één auto tegelijkertijd gebruiken. Voor een tweede auto start je dus met nul schadevrije jaren.

Er zijn een aantal eisen waaraan je moet voldoen om te kunnen profiteren van de tweede-autoregeling. Zo is het niet toegestaan om de auto op naam van je kind te hebben staan. De hoofdbestuurder moet jou of je partner zijn en je moet 24 jaar of ouder zijn. De auto mag daarnaast geen hoge waarde hebben. Ook mag je de afgelopen twee jaren geen schade hebben gereden. Deze voorwaarden kunnen verschillen per autoverzekeraar. Vraag dit dus na bij je eigen verzekeraar.

In principe geldt hiervoor geen limiet. Als de auto’s op jouw naam staan, mag je ze allemaal op jouw naam verzekeren. Hierbij maakt het niet uit of dit nou twee, drie of meer auto’s zijn.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Het laatste nieuws

Terug naar boven