Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Autoverzekering zonder schadevrije jaren

Als je net een auto in je bezit hebt, dan heb je nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Dit is echter wel een van de factoren die meespelen bij het bepalen van de hoogte van je autoverzekeringspremie. Hoe sluit je voordelig een autoverzekering zonder schadevrije jaren af en waar moet je op letten? Wij geven je tips en uitleg.

Definitie schadevrije jaren

Onder schadevrije jaren verstaan we de jaren dat je geen schade hebt geclaimd bij de verzekeraar. Elk jaar dat je geen schade laat dekken, bouw je één schadevrij jaar op. Claim je echter wel schade, dan verlies je meteen vijf schadevrije jaren. Deze jaren waarbij je geen schade rijdt, zijn een van de factoren waar de verzekeraar naar kijkt als de premie voor je autoverzekering wordt bepaald.
autoverzekering zonder schadevrije jaren

Opbouw autoverzekering zonder schadevrije jaren

Per schadevrij jaar klim je een trede op de bonus-malusladder. Deze ladder bepaalt hoeveel premiekorting je krijgt op je autoverzekering bij een bepaald aantal schadevrije jaren. De bonus-malusladder verschilt per verzekeraar. Dit betekent dus hoe meer jaren je zonder schade rijdt, hoe lager je premie wordt.

Korting autoverzekering zonder schadevrije jaren

Ben je een beginnend autobezitter, dan heb je nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Met deze tips kun je toch voordelig een autoverzekering afsluiten.

Maak een vergelijking van autoverzekeringen zonder schadevrije jaren

Als je naar de Nederlandse autoverzekeringen kijkt, dan is er niet één specifieke verzekeraar die bij alle factoren – dus leeftijd, woonplaats, het type auto dat je rijdt, schadevrije jaren – het voordeligst uitpakt. Anders zou iedereen wel bij deze ene maatschappij verzekerd zijn. Maak daarom een vergelijking tussen meerdere autoverzekeraars. Hoe uitgebreider hoe beter. En helemaal als je nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd.

Plaats je gegevens daarom in onze vergelijker en je ziet in één oogopslag een vergelijkingsoverzicht van alle autoverzekeringen die het beste bij je passen. Zo weet je snel bij welke verzekeraar je jouw auto het goedkoopst mogelijk kunt verzekeren tegen de gunstigst mogelijke verzekeringsvoorwaarden.

Autoverzekering vergelijken

Betaal je premie jaarlijks in plaats van maandelijks

De meeste mensen kiezen ervoor om de premie van hun autoverzekering maandelijks te betalen in plaats van jaarlijk. Logisch, want een jaarbetaling is een groot geldbedrag. Houd er echter wel rekening mee dat verzekeraars vaak een toeslag hanteren op premies die maandelijks worden betaald. De reden hiervoor is dat een maandbetaling voor verzekeraars meer risico met zich meebrengt. Mocht je het geld dus wel beschikbaar hebben, overweeg dan om je autoverzekering voor een heel jaar in één keer te voldoen. Hiermee kun je tot enkele procenten op je totaalpremie besparen.

Kijk welke dekking voor jou het gunstigst is

Als je een autoverzekering zonder schadevrije jaren wilt afsluiten dan heb je de keuze uit drie dekkingen:

Als je auto ouder dan 5 jaar oud is, dan is alleen de WA – de goedkoopste van de drie dekkingen en verplicht voor elke Nederlandse autobezitter – waarschijnlijk genoeg. Dan heb je niet per se een All Risk autoverzekering nodig, waarmee je een stuk duurder uit bent.

Kijk of een hoger eigen risico voor jou handig is

Soms kan een hoger eigen risico best voordelig uitpakken. De premie van je autoverzekering wordt dan namelijk lager. Als je geen vrijwillig eigen risico hebt, dan wordt je autoverzekeringspremie automatisch hoger. Mocht je kiezen voor een hoger eigen risico en je rijdt schade, dan moet je de schade wel deels zelf betalen in plaats van dat de verzekeraar dit doet. Echter heb je de afgelopen maanden met een lagere premie dit schadebedrag wel uitgespaard.

Mocht je helemaal niet te maken krijgen met schuldschades, dan pakt een hoger eigen risico helemaal voordelig uit voor je autoverzekering zonder schadevrije jaren. Maak dus altijd zelf de overweging of je dit wilt of niet.

Goedkoopste autoverzekering zonder schadevrije jaren

De goedkoopste autoverzekering zonder schadevrije jaren is dus niet meteen te bepalen. De premie die autoverzekeraars berekenen, hangt naast de schadevrije jaren af van nog meer factoren:

  • Leeftijd;
  • Woonplaats: in een dorp is er minder kans op ongelukken en de verzekeraar ziet dit dan ook als minder risico. Hierdoor wordt je autoverzekeringspremie weer lager;
  • Type auto dat je rijdt.

Maak daarom altijd een vergelijking van autoverzekeringen op basis van jouw persoonlijke gegevens. Zo kun je kijken wat voor jou de goedkoopste autoverzekering zonder schadevrije jaren is.

Negatieve schadevrije jaren – Kun je je hiermee verzekeren?

Het kan zijn dat je schade claimt en dat dit leidt tot een negatief aantal schadevrije jaren. Als je je auto wilt verzekeren met negatieve schadevrije jaren, dan is er sprake van een negatieve registratie, ook wel malusregistratie genoemd. Als je een malusregistratie hebt, dan word je niet automatisch door elke autoverzekeraar geaccepteerd. Ook via Autoverzekering.nl is het niet mogelijk om online een autoverzekering af te sluiten als je negatieve schadevrije jaren hebt. Maar je kunt ons wel bellen, zodat we samen je persoonlijke situatie kunnen bekijken.

Autoverzekeringen vergelijken

Om een voordelige autoverzekering zonder schadevrije jaren af te sluiten, is het dus belangrijk dat je een goede en uitgebreide vergelijking maakt. Geef jouw gegevens door in onze vergelijker en kijk welke autoverzekering zonder schadevrije jaren het beste bij je past.

Autoverzekering vergelijken

Zojuist overgestapt

  • 25 nov. 2020, 00:03 Dhr. O. uit Wijk aan zee.
  • 24 nov. 2020, 23:40 Dhr. M. uit Hasselt.
  • 24 nov. 2020, 23:13 Mevr. van W. uit Breda.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.