Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Krijg ik ook no-claimkorting voor een tweede auto?

De schadevrije jaren gelden alleen voor één auto. De no-claimkorting kan dus niet worden gebruikt voor een tweede auto. De meeste verzekeraars hebben wel een speciale regeling voor de tweede auto. De tweede auto krijgt dezelfde no-claimkorting als de eerste verzekerde auto. In de meeste gevallen geldt deze regeling alleen voor de partner. De kinderen beginnen met nul schadevrije jaren. Lees op de pagina over een tweede autoverzekering meer over eventuele premiekorting, schade rijden met een tweede auto en de tweede autoregeling.

De tweede-autoregeling

Eigenlijk gelden de schadevrije jaren alleen voor de eerste auto. Een tweede auto begint dus met nul schadevrije jaren. Een aantal verzekeraars biedt een bijzondere regeling aan. Dit wordt de ‘tweede-autoregeling’ genoemd.  De tweede auto staat in dat geval op dezelfde trede in de bonus-malusladder als de eerste auto. De autoverzekeraars hanteren hier strenge regels voor en doorgaans geldt dit alleen voor de auto waar de partner in rijdt.

Autoverzekering vergelijken

Zojuist overgestapt

  • 17 juni 2019, 17:55 Mevr. S. uit Hengelo.
  • 17 juni 2019, 17:52 Mevr. van der H. uit Utrecht.
  • 17 juni 2019, 17:51 Dhr. D. uit Breda.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.