Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Krijg ik ook no-claimkorting voor een tweede auto?

Ben je benieuwd of je ook een no-claimkorting ontvangt bij een tweede auto? Autoverzekering.nl legt uit hoe het precies zit en wanneer je recht hebt op een no-claimkorting.

No-claimkorting tweede auto

Er is vaak veel onduidelijkheid over het ontvangen van een no-claimkorting voor een tweede auto. Deze onduidelijkheid leidt vaak tot veel vragen. Zijn schadevrije jaren overdraagbaar naar mijn tweede auto? En hoe zit het met mijn no-claim korting?

Als je al een auto met een autoverzekering hebt dan wil je natuurlijk graag je schadevrije jaren en opgebouwde no-claim meenemen naar je tweede auto. Dit is helaas niet mogelijk. De schadevrije jaren gelden alleen voor één auto. De no-claimkorting kan dus niet worden gebruikt voor een tweede auto. Met de tweede-autoregeling kan dit echter wel.

De tweede-autoregeling

De meeste verzekeraars hebben een speciale regeling voor de tweede auto, dit wordt ook wel de ‘tweede-autoregeling’ genoemd. De tweede-autoregeling houdt in dat je bij een tweede auto dezelfde korting krijgt als bij de eerste auto. Dit geldt alleen als je met beide auto’s bij dezelfde verzekeraar verzekerd bent. De tweede auto staat in dat geval op dezelfde trede in de bonus-malusladder als de eerste auto.

Het is niet mogelijk om de schadevrije jaren van je eerste auto ook mee te nemen naar je tweede auto. De schadevrije jaren gelden alleen voor de eerste auto. De autoverzekeraars hanteren hier strenge regels voor. Lees op de pagina over een tweede autoverzekering meer over eventuele premiekorting, schade rijden met een tweede auto en de tweede-autoregeling. no-claimkorting tweede auto

Tweede auto bij dezelfde verzekeraar

Je bent vaak goedkoper uit als je beide auto’s bij dezelfde verzekeraar onderbrengt. Als je de tweede auto bij een andere verzekeraar onderbrengt ontvang je namelijk geen no-claimkorting. Daarnaast mis je ook de eventuele korting die je ontvangt op basis van het aantal schadevrije jaren die je bij de eerste autoverzekering hebt opgebouwd.

Wil je weten welke autoverzekering het beste bij je past? Maak dan gebruik van onze vergelijker, vul je gegevens in en kies de verzekering die het beste aansluit op je wensen.

Autoverzekering vergelijken

Zojuist overgestapt

  • 25 mei 2020, 19:56 Dhr. de H. uit Deventer.
  • 25 mei 2020, 19:54 Mevr. van H. uit Wijchen.
  • 25 mei 2020, 19:47 Mevr. M. uit Workum.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.