Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Wat is een malusregistratie?

Als je minder dan nul schadevrije jaren hebt, is er sprake van een malusregistratie. Je bent dan aan de malus-kant van de bonus-malusladder. Voor je schadevrije jaren krijg je meestal een korting op de premie voor je autoverzekering. Bij een malusregistratie moet je juist extra premie erbij betalen. Dit kan voor komen als je als beginnende autorijder meteen schade claimt, of als je binnen een jaar meerdere schades claimt.

Kan ik overstappen met een malusregistratie?

Via Autoverzekering.nl is het niet mogelijk over te stappen naar een nieuwe autoverzekering als je een malus-registratie hebt. Het is sowieso erg moeilijk om een nieuwe autoverzekering af te sluiten met een negatief aantal schadevrije jaren. De meeste autoverzekeraars accepteren de aanvraag niet.

Pas bij nul schadevrije jaren weer overstappen

Heb je een malusregistratie? Dan kun je het beste blijven bij de huidige autoverzekeraar. Als je weer op nul schadevrije jaren staat, kun je weer een nieuwe autoverzekering afsluiten. Gebruik dan onze vergelijker om de beste, goedkoopste autoverzekering te vinden en meteen af te sluiten.

Autoverzekering vergelijken

Zojuist overgestapt

  • 25 mei 2020, 11:57 Dhr. W. uit Coevorden.
  • 25 mei 2020, 11:57 Dhr. C. uit Purmerend.
  • 25 mei 2020, 11:54 Mevr. U. uit Leusden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.