Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Tellen de schadevrije jaren van de leaseauto ook mee?

Eigenlijk bouw je alleen schadevrije jaren op voor je eigen auto. Het is wel mogelijk je werkgever of leasemaatschappij te vragen om een leaseverklaring. In deze verklaring staat hoeveel jaren je zonder schadeclaim hebt gereden in de auto van de zaak. Sommige autoverzekeraars houden rekening met het aantal jaren in de leaseverklaring en bieden een no-claimkorting.

Wat is een leaseverklaring?

In een leaseverklaring staat hoeveel jaar je in de auto van de zaak hebt gereden zonder schade te claimen. De leaseverklaring blijft een jaar lang geldig. Je krijgt deze verklaring alleen als je de enige bent die in de auto van de zaak heeft gereden. Hebben meer mensen binnen het bedrijf gebruik gemaakt van de leaseauto? Dan heeft het geen zin deze verklaring aan te vragen voor de autoverzekeraar. Let er wel op dat niet alle autoverzekeraars de opgebouwde jaren in de leaseverklaring meenemen voor de no-claimkorting.

Schadevrije jaren optellen bij de leaseverklaring?

Stel je voor: Je rijdt een aantal jaar in de auto van de zaak, daarvoor heb je een aantal jaar in je eigen auto gereden. Hoeveel schadevrije jaren heb je dan opgebouwd? Je kunt in dit geval de schadevrije jaren aanvullend op de leaseverklaring gebruiken. Op deze manier ontvang je nóg meer premiekorting. Houd er wel rekening mee dat de leaseverklaring maximaal een jaar lang geldig blijft.

Nieuwe verzekering?

Ben je van plan je leaseauto in te leveren en een eigen auto te kopen? Hiervoor heb je nieuwe autoverzekering nodig? In de vergelijker kan jij jouw autoverzekering vergelijken op basis van kenteken, geboortedatum, postcode en schadevrije jaren.

Autoverzekering vergelijken

Zojuist overgestapt

  • 18 okt. 2018, 00:32 Dhr. Z. uit Rotterdam.
  • 18 okt. 2018, 00:12 Mevr. L. uit Graauw.
  • 18 okt. 2018, 00:11 Dhr. Q. uit Tholen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.