Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Autoverzekering studenten

Vul je gegevens in en bereken je premie

Powered by:

Autoverzekering.nl helpt je bij het kiezen van de juiste studenten autoverzekering. Hieronder lees je de belangrijkste informatie en tips voor het afsluiten van een goedkope studenten autoverzekering.

Goedkope autoverzekering studenten

Als student heb je het vaak niet breed. Vooral aan het einde van de maand is het vaak even op een houtje bijten. Als je dan ook nog een auto hebt dan zijn de maandelijkse lasten helemaal hoog. In dat geval wil je natuurlijk een zo goedkoop mogelijke autoverzekering. autoverzekering studenten

Autoverzekering.nl helpt je graag met het kiezen van de goedkoopste autoverzekering. Maak gebruik van onze vergelijker om verschillende studenten autoverzekeringen te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt. Wil je graag tips of advies over je autoverzekering voor studenten? Lees dan snel verder.

In 5 stappen een goedkope autoverzekering voor studenten afsluiten

 1. Ga naar onze vergelijker en vul je persoonlijke gegevens in
 2. Vul het aantal schadevrije jaren in
 3. Kies je gewenste dekking: WA, WA+ of Allrisk
 4. Geef aan hoeveel kilometer je per jaar rijdt
 5. Bekijk het overzicht van studenten autoverzekeringen
Autoverzekering vergelijken

Beste autoverzekering voor studenten

Wat is nu de beste autoverzekering voor een student? Het antwoord hangt af van de leeftijd van je auto, persoonlijke voorkeuren en rijstijl. Op basis van deze factoren kun je de juiste dekking kiezen. Er zijn drie verschillende soorten dekkingen: WA, WA+ en Allrisk.

Een WA-verzekering is het goedkoopst, maar hiermee ben je alleen verzekerd voor schade aan anderen. Met een WA+ dekking ben je ook verzekerd voor invloeden van buitenaf, zoals storm of een auto-inbraak. Als je kiest voor Allrisk dan heb je de meest uitgebreide dekking. Schade die je zelf aan je auto veroorzaakt wordt dan ook door je verzekeraar vergoed.

Let op: Meestal loont een Allrisk dekking alleen als je auto jonger is dan 6 jaar. Is je auto ouder dan 10 jaar? Dan is een WA dekking de beste keuze.

Premie en acceptatieplicht autoverzekering studenten

Je leeftijd is een belangrijke factor die verzekeraars gebruiken om de hoogte van de premies te bepalen. Ben je een student en jonger dan 21 jaar? In dat geval kun je lang niet bij alle verzekeraars terecht. Daarnaast betalen jongeren tot 25 jaar een hogere premie. Voor ieder jaar dat je geen schade hebt gereden, krijg je extra korting op je premie. Als je minder wilt betalen voor je autoverzekering is het verstandig om voorzichtig te rijden, zodat je geen schade hoeft te claimen.

Autoverzekering voor studenten: handige tips

Ben je benieuwd waar je op moet letten als je een autoverzekering wilt afsluiten? Autoverzekering zet de belangrijkste tips voor je op een rijtje.

 1. Risicogroep studenten
 2. Als student val je meestal in de leeftijdscategorie van 18-25 jaar. Als je tot deze leeftijdscategorie behoort dan word je door verzekeraars als een risicogroep gezien. De reden hiervoor is dat jongeren over het algemeen vaker schade rijden. Om deze schade te compenseren, betaal je als student een hogere premie en soms ook een hoger eigen risico. Sommige verzekeraars accepteren zelfs geen studenten, helemaal niet wanneer je een dure auto hebt.

 3. Autoverzekering student op eigen naam
 4. Misschien overweeg je om je autoverzekering op naam van één van je ouders te zetten. Op korte termijn bespaar je dan inderdaad geld, maar op de lange termijn ben je duurder uit. Door de autoverzekering op naam van je ouders te zetten, bouw je namelijk geen schadevrije jaren op en krijg je ook geen korting. Hierdoor betaal je meer voor je autoverzekering.

 5. Besparen met je auto
 6. De hoogte van je premie is afhankelijk van verschillende factoren. Het gewicht van je auto is daar één van, net als de waarde van de auto. Als je auto minder waard is dan betaal je bijvoorbeeld een lagere premie. Daarnaast bespaar je met een lichtgewicht auto ook op de kosten van de wegenbelasting.

 7. Let op de kleine lettertjes in de voorwaarden
 8. Er zit soms een groot verschil tussen de voorwaarden van verschillende verzekeraars. Daarom is het belangrijk om altijd de voorwaarden te checken, voordat je een autoverzekering afsluit. Bij sommige verzekeraars krijg je bijvoorbeeld alleen de dagwaarde vergoed als je je auto total loss rijdt, maar bij andere verzekeraars krijg je de nieuwwaarde vergoed. Je kunt dus veel geld besparen als je de voorwaarden van een verzekering checkt, voordat je deze afsluit. Let vooral op:

Autoverzekering vergelijken

De premies van verzekeraars kunnen flink van elkaar verschillen. Daarom loont het om autoverzekeringen te vergelijken. Hiermee kun je tot €250 per jaar besparen. Wil je weten of je nu te veel betaalt? Maak dan gebruik van onze vergelijker en bekijk het actuele aanbod.

Autoverzekering vergelijken

Zojuist overgestapt

 • 24 nov. 2020, 18:49 Dhr. Van D. uit Tiel.
 • 24 nov. 2020, 18:47 Mevr. W. uit Amsterdam.
 • 24 nov. 2020, 18:38 Dhr. H. uit Etten-leur.