Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

 • phone 020 - 760 58 60
 • chat Chat met ons
 • email klantenservice@autoverzekering.nl

Openingstijden

  Autoverzekering vergelijken

  Nieuwe regels schadevrije jaren

  12 augustus 2015

  featured image

  Het claimen van schade zorgt voor een daling op de bonus/malus ladder. Deze ladder geeft het aantal schadevrije jaren en no-claimkorting aan. Hoeveel schadevrije jaren en no-claimkorting je verliest bij het claimen van schade, verschilt nu nog per autoverzekeraar. Vanaf 1 januari 2016 komen er nieuwe regels die voor iedere verzekeraar hetzelfde zijn. Deze regels moeten ervoor zorgen dat het voor jou als verzekeringnemer duidelijk is wat het betekent als je terugvalt in schadevrije jaren.

  Standaardtabel

  Het Verbond van Verzekeraars heeft een tabel opgesteld die voor iedere verzekeraar gehanteerd zal worden. Ieder jaar dat je geen schade claimt, bouw je vanaf 2016 één schadevrije jaar op. Claim je schade? Dan val je vijf schadevrije jaren terug op de ladder en val je ook terug in de hoogte van je no-claimkorting. De hoogte van de schadeclaim heeft hier geen invloed op. Het maakt voor de terugval dus niet uit of je een schade van duizend euro of van tienduizend euro claimt.

  No-claimkorting

  Autoverzekeraars behouden wel de vrijheid om zelf het percentage no-claimkorting bij een bepaald aantal schadevrije jaren vast te stellen. Je autoverzekeraar moet jou hierover informeren. Je verzekeraar moet daarnaast het aantal schadevrije jaren vastleggen in een landelijke database.

  No-claimbeschermer

  Wil je je beschermen tegen een daling van je no-claimkorting? Dan is het mogelijk om een aanvullende no-claimbeschermer af te sluiten. Hiermee kun je per jaar één schade claimen zonder dat dit van invloed is op de hoogte van je korting. Je valt wel terug in je schadevrije jaren.

  [esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

   

  ;