Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

« Naar Nieuws

Autoverzekering voor jongeren

03-06-2015

Ben jij jonger dan 24 jaar en heb je een auto in je bezit? Dan betaal je voor je autoverzekering bij veel verzekeraars een premietoeslag en heb je vaak een hoger eigen risico. Tussen de prijzen van autoverzekeringen bestaan echter veel verschillen waardoor het loont om je autoverzekering te vergelijken.

Grote premieverschillen

Bij de duurste verzekeraar kun je als jongere bijna een vijf keer zo hoge premie dienen te betalen dan bij de goedkoopste verzekeraar. Vanwege deze grote verschillen is het verstandig om autoverzekeringen te vergelijken, voordat je een nieuwe verzekering afsluit. Via Autoverzekering.nl kun je ook als jongere autoverzekeringen vergelijken. Op basis van je gegevens en wensen toont Autoverzekering.nl je een overzicht van de meest voordelige autoverzekeringen voor jou. Bekijk je persoonlijke Top 3 of vergelijk alle autoverzekeringen voor jongeren.

Autoverzekering vergelijken

Type auto

De hoogte van je premie is niet alleen afhankelijk van je leeftijd, maar ook van je auto. Rijd je in een eenvoudige auto, dan betaal je doorgaans ook een lagere premie. Dit heeft onder andere te maken met de gewichtsklasse van je auto. Om je premie zo laag mogelijk te houden, kan het handig zijn om pas als je ouder bent dan 24 jaar een auto te kopen uit een zwaardere gewichtsklasse. Bereken op deze pagina direct je autoverzekering.

Autoverzekering op naam van je ouders

Het is ook mogelijk om je auto te verzekeren op naam van je ouders. Op de korte termijn kun je hiermee een hoge premie uit de weg gaan. Op de lange termijn kan dit echter minder voordelig zijn. Als de autoverzekering op naam van je ouders staat, bouw je namelijk zelf geen schadevrije jaren op. Zonder schadevrije jaren kun je ook niet stijgen in je no-claimkorting. Rijd je zelf het meeste in de auto? Dan dien je je auto op eigen naam te verzekeren.

Geen rijbewijs, maar wel een auto

Ben je een jonge autoliefhebber en heb je een auto in je bezit, zonder dat je een rijbewijs hebt? Dat kan voorkomen. Je bent dan wel verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren. Het verzekeren van je auto zonder rijbewijs is echter niet altijd even gemakkelijk. Voor de verzekeraar is het namelijk lastig om te bepalen wat het risico is, omdat jij de auto zelf niet zult besturen. Ga bij de verzekeraar na of dit mogelijk is.

Direct verzekerd de weg op

Heb jij net je rijbewijs gehaald en kun je niet meer wachten om met je nieuwe auto de weg op te gaan? Vergelijk via Autoverzekering.nl de autoverzekeringen en sluit de best passende verzekering direct online af. Als de autoverzekeraar je meteen accepteert, ontvang je een voorlopige dekking en kun je gelijk verzekerd de weg op.

Autoverzekering vergelijken

Zojuist overgestapt

  • 22 jan. 2019, 06:51 Dhr. S. uit Amsterdam.
  • 22 jan. 2019, 02:50 Mevr. van der D. uit Amsterdam.
  • 22 jan. 2019, 02:07 Mevr. Z. uit Wormerveer.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.