Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Autoverzekering kiezen

Sta je voor de uitdaging om de juiste autoverzekering te kiezen? Geen zorgen, we zijn hier om je te helpen om te navigeren door de wereld van polissen en premies voor auto’s. We geven je praktische tips en inzichten om de ideale autoverzekering te vinden die bij jou past. Je kunt ook direct een vergelijking maken voor je autoverzekering en dan een autoverzekering kiezen die bij jou past.

Autoverzekering vergelijken

Kiezen van een dekking

De eerste stap op weg naar de best passende verzekering, is het kiezen van de juiste dekking. Bij het selecteren van de juiste dekking voor jouw auto, moet je een aantal afwegingen maken. Kijk op de eerste plaats naar de leeftijd en de waarde van jouw voertuig. Op basis daarvan kun je kiezen uit drie dekkingen: WA-verzekering, WA-beperkt casco en all risk:

WA-verzekering

In Nederland ben je als autobezitter verplicht om tenminste een WA-verzekering af te sluiten. Met deze verzekering ben je alleen verzekerd voor schade waar jij aansprakelijk voor bent. Het gaat hier om schade die jij toebrengt aan anderen. Een WA-verzekering dekt dus geen schade aan je eigen auto. Deze verzekering is aan te raden voor auto’s van 10 jaar of ouder.

WA-verzekering vergelijken

WA beperkt casco

WA beperkt casco is een uitgebreidere dekking. Hiermee ben je verzekerd voor schade die jij veroorzaakt bij anderen, maar ook voor schade door onmacht. Denk bijvoorbeeld aan diefstal of inbraak, ruitschade, stormschade en brandschade. Deze verzekering is aan te raden voor auto’s tussen 6 en 10 jaar oud.

WA beperkt casco vergelijken

All risk

Met een all risk autoverzekering, ook wel WA volledig casco genoemd, is eigenlijk de meeste schade gedekt. Naast schade aan anderen en schade buiten jouw schuld om, is ook schade die je zelf veroorzaakt gedekt. Daarbij ben je verzekerd voor schade door vandalisme. Deze uitgebreide verzekering is vooral verstandig voor auto’s jonger dan 6 jaar.

All risk vergelijken

Eigen risico kiezen

Bij het kiezen van je autoverzekering kom je voor de keuze te staan: een hoger of lager eigen risico. Een hoger eigen risico betekent doorgaans een lagere premie, maar je draagt meer financieel risico bij schade. Bij een hoger eigen risico krijg je meestal een korting op je premie. Aan de andere kant betaal je dan wel meer zelf als je een keer schade rijdt.

“Het eigen risico kan variëren van nul tot honderden euro’s. In onze vergelijker kun je de resultaten sorteren op basis van de hoogte van het eigen risico. Zo vind je gemakkelijk de beste autoverzekering voor jou met het door jouw gewenste eigen risico.”
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen

Kies een aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering kun je de basisdekking van je autoverzekering (WA, WA+ beperkt casco of all risk) verder uitbreiden. Aanvullende verzekeringen zijn dus extra opties die je kunt toevoegen aan je autoverzekering om jezelf extra te beschermen tegen verschillende risico’s.

Het afsluiten van aanvullende dekkingen kan voordelig zijn als je extra bescherming wilt tegen verschillende risico’s. De kosten kunnen echter variëren afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en het type dekking dat je kiest. Het is dus belangrijk om een vergelijking te maken, voordat je besluit om een aanvullende dekking af te sluiten. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende aanvullende dekkingen.

Schadeverzekering inzittenden (SVI)

Een schadeverzekering voor inzittenden verzekert de schade die jij of je medepassagiers oplopen bij een ongeval. Het kan gaan om letselschade, maar ook om materiële schade aan bijvoorbeeld kleding of bagage. Een SVI dekt ook de kosten voor medische behandeling, revalidatie en eventuele arbeidsongeschiktheid. Dit bedrag wordt uitgekeerd ongeacht wie er schuld heeft aan het ongeval.

Ongevallenverzekering

Een ongevallenverzekering keert een vast bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval. Dit bedrag wordt uitgekeerd ongeacht wie er schuld heeft aan het ongeval.

Pechhulp

Pechhulp biedt hulp bij autopech, bijvoorbeeld bij een lekke band of een lege accu. Het kan gaan om hulp ter plekke, zoals het vervangen van een lekke band, maar ook om het wegslepen van de auto naar een garage.

Rechtsbijstand

Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische bijstand bij geschillen over de autoverzekering. Denk bijvoorbeeld aan geschillen over de schuldvraag bij een ongeval of de hoogte van de schadevergoeding.

No-claimbeschermer

Een no-claimbeschermer beschermt je no-claimkorting als je schade claimt bij je verzekeraar. Normaal gesproken verlies je bij schade je no-claimkorting en daarmee gaat ook je premie omhoog. Met een no-claimbeschermer behoud je je no-claimkorting en blijft je premie gelijk.

Speciale regelingen

Naast de bovengenoemde standaard aanvullende verzekeringen bieden sommige verzekeraars ook speciale regelingen aan. Als je een nieuwe auto hebt gekocht, kun je bijvoorbeeld een nieuwwaarderegeling afsluiten. Je verzekeraar vergoedt dan de nieuwwaarde van je auto bij total loss of diefstal. Dit kan een hogere uitkering opleveren dan de dagwaarde van de auto. Heb je een tweedehands auto gekocht? Dan kun je een aanschafwaarderegeling overwegen. Je krijgt dan bij een total loss het aankoopbedrag van je auto terug van de verzekeraar. Heeft je auto dure accessoires zoals speciale velgen, geluidsapparatuur of een trekhaak? Dan kun je deze aanvullend verzekeren met een accessoiredekking.

Is een hogere dekking kiezen verstandig?

Het niveau van dekking dat je kiest, hangt af van verschillende factoren. Een hogere dekking betekent meer bescherming, maar ook een hogere premie. Het is verstandig om jezelf af te vragen hoeveel je bereid bent te betalen bij schade en welk risico je zelf wilt dragen. Denk bijvoorbeeld ook aan je eigen spaarbuffer als alternatief om kosten te betalen bij schade.

Deze gegevens heb je nodig voor het kiezen van je autoverzekering

Voor het kiezen, vergelijken en afsluiten van je autoverzekering heb je een aantal gegevens nodig:

 • je persoonlijke gegevens: kenteken van je auto, adresgegevens en geboortedatum.
 • het aantal schadevrije jaren: je kunt je schadevrije jaren terugvinden op je polisblad of opvragen bij je huidige autoverzekeraar.
 • kilometrage: het aantal kilometers dat je gemiddeld per jaar met je auto verwacht te rijden.
 • de meldcode van je auto: de meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het chassisnummer van de auto. Dit chassisnummer bevindt zich vaak onder de motorkap. De meldcode staat ook op je kentekenbewijs.

Hoe werkt overstappen van autoverzekering?

Via Autoverzekering.nl stap je gemakkelijk over naar een goedkopere verzekeraar aan de hand van het volgende stappenplan.nl

1. Vul je gegevens in

Vul je kenteken, postcode en geboortedatum in. Geef ook aan hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd en hoeveel kilometers je per jaar rijdt.

2. Kies je dekking

Wij helpen je graag met het kiezen van de juiste dekking. Daarom geven we in onze vergelijker advies over welke dekking het beste bij jou past.

3. Vergelijk autoverzekeringen

Je ziet in één eenvoudig overzicht de goedkoopste autoverzekering die bij jouw situatie past. Daarnaast kun je filteren op beste polisscore, waarmee je direct ziet welke verzekeraar het best beoordeeld wordt.

4. Stap over en bespaar

Keuze gemaakt? Dan is het tijd om je autoverzekering aan te vragen. Nadat je een acceptatiemail van je verzekeraar hebt ontvangen, kun je direct verzekerd de weg op.

Tips voor het kiezen van de juiste autoverzekering

Het kiezen van de juiste autoverzekering kan best een uitdaging zijn. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

 • vergelijk verschillende aanbieders: elke verzekeraar biedt andere voorwaarden en premies aan. Vergelijk verschillende aanbieders om de beste deal te vinden.
 • lees de kleine lettertjes: voor je het contract ondertekent, neem de tijd om de polisvoorwaarden grondig door te lezen. Zo voorkom je verrassingen bij schade.
 • pas de dekking aan je behoeften aan: stem de dekking af op jouw specifieke situatie. Als je bijvoorbeeld een nieuwe auto hebt, overweeg dan een uitgebreidere dekking.
 • check de klantenservice: een goede klantenservice is essentieel als je ooit hulp nodig hebt. Kijk naar recensies en ervaringen van andere klanten.
 • kijk naar de schadevrije jaren: het aantal schadevrije jaren beïnvloedt de premie. Zorg ervoor dat je deze korting meeneemt bij het vergelijken van verzekeringen.
 • onderzoek kortingen: veel verzekeraars bieden kortingen aan. Denk aan een no-claimkorting, veiligheidskorting of bundelkorting als je meerdere verzekeringen bij dezelfde aanbieder afsluit.

Kies de autoverzekering die het beste bij jouw situatie past

Bij Autoverzekering.nl helpen we je graag met het kiezen van de beste verzekering. We vergelijken geheel onafhankelijk verschillende verzekeringen voor je en presenteren de resultaten overzichtelijk. Vul je gegevens in onze vergelijker in, bekijk het aanbod en lees ons advies over welke dekking je het beste kunt kiezen op basis van jouw auto. Zo weet je zeker dat je de juiste verzekering afsluit.

Gecontroleerd door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
9 minuten 30-05-2024

Over onze expert

Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Vul in en bereken je premie
Onze klanten zeggen:

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Autoverzekering.nl helpt je bij het vergelijken van autoverzekeringen van verschillende verzekeraars en het vinden van de best passende verzekering voor jouw situatie. Met onze gratis opzegservice maken we het daarnaast ook een stukje makkelijker voor je om je oude verzekering op te zeggen.

De eerste stap is je gegevens invullen in onze vergelijker. Daarna kun je de basisdekking van je autoverzekering kiezen. Weet je niet zeker welke dekking het beste bij je past? Geen probleem, in onze vergelijker geven we je gratis advies.

Daarna kun je beginnen met het vergelijken van verschillende autoverzekeringen. Keuze gemaakt? Dan is het tijd om je autoverzekering aan te vragen. Afhankelijk van de verzekeraar die hebt gekozen, kun je de autoverzekering direct bij ons aanvragen of via de website van de verzekeraar zelf.

Tijdens het aanvraagproces zul je nog wat extra informatie moeten invullen. Bijvoorbeeld of je nog een aanvullende verzekering wilt afsluiten, wat de gegevens van de hoofdbestuurder zijn en nog een aantal slotvragen. Daarna kun je de aanvraag bevestigen. Wij sturen je vervolgens een bevestigingsmail. Is je aanvraag geaccepteerd? Dan kun je verzekerd de weg op.

Of je direct verzekerd bent, hangt af van je persoonlijke situatie en de verzekeraar waarbij je de autoverzekering afsluit. Nadat je via onze vergelijker een autoverzekering hebt afgesloten, ontvang je een bevestigingsmail. Hierin staat of je aanvraag is geaccepteerd, nog in behandeling is of is afgewezen.

Is je aanvraag geaccepteerd, dan kun je direct verzekerd de weg op. Wanneer je aanvraag nog in behandeling is, kun je alleen verzekerd de weg op als jouw nieuwe verzekeraar een voorlopige dekking aanbiedt. In de bevestigingsmail staat of dit het geval is.

Bij een afgewezen aanvraag ben je niet verzekerd en zul je een andere verzekeraar moeten kiezen. Je kunt hiervoor opnieuw een vergelijking maken en een autoverzekering afsluiten. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag.

Het contract en de opzegtermijn van je huidige autoverzekering bepalen of je kunt overstappen van autoverzekering. Er zijn verschillende situaties waarin je kunt overstappen naar een andere verzekeraar en je jouw huidige autoverzekering kunt opzeggen:

Eén jaar na het afsluiten van je huidige autoverzekering. In dit geval geldt er vaak een opzegtermijn van een maand. Stel: je huidige autoverzekering loopt van 1 januari tot en met 31 december en je verzekeraar hanteert een opzegtermijn van een maand. Als je jouw nieuwe verzekering vanaf 1 januari in wil laten gaan, dan zul je jouw huidige verzekering uiterlijk 1 december op moeten zeggen.

Als je een dagelijks of maandelijks opzegbare autoverzekering hebt. In dit geval kun je gelijk overstappen, bijvoorbeeld wanneer een andere verzekeraar een betere deal heeft.
Als de verzekeraar de polisvoorwaarden verandert of de premie verhoogt. In dat geval mag je jouw verzekering direct opzeggen en kun je overstappen naar een andere autoverzekering.

Let op: wacht altijd met het opzeggen van je autoverzekering totdat je door je nieuwe autoverzekeraar geaccepteerd bent. Zo weet je zeker dat je niet onverzekerd de weg op gaat.

Er zijn verschillende scenario’s waarin je jouw autoverzekering kunt opzeggen. Stap je over naar een andere autoverzekering? Dan raden we je aan om je huidige autoverzekering pas op te zeggen nadat de aanvraag voor je nieuwe autoverzekering is geaccepteerd. Meer informatie over de verschillende momenten waarop je je autoverzekering kunt opzeggen lees je op onze opzeggen pagina.

Ja, dit is mogelijk.  Er zijn twee manieren waarop je dit kunt doen:

 1. je kunt een aparte autoverzekering afsluiten voor je tweede auto. Dit kan bij dezelfde verzekeraar als je eerste auto of bij een andere verzekeraar als deze bijvoorbeeld goedkoper is. Je kunt gebruik maken van onze vergelijker om de beste autoverzekering voor jouw tweede auto te kiezen.
 2. je kunt je tweede auto ook verzekeren door gebruik te maken van de tweede autoregeling. Met deze regeling kun je je tweede auto (of die van je partner) met korting verzekeren bij je huidige verzekeraar. Voor meer informatie hierover verwijzen we je graag door naar onze tweede auto verzekeren pagina.

Doordat autoverzekeraars het liefst zo hoog mogelijk in onze vergelijker willen staan, ontstaat er extra concurrentie. Alleen de goedkoopste komt bovenaan. Voor jou is die strijd gunstig, want zo profiteer jij van de laagste premies. Bovendien hebben we op Autoverzekering.nl exclusieve deals en bieden we je daar bovenop de laagsteprijsgarantie. Hierdoor vind je nergens anders een betere aanbieding!

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Het laatste nieuws

Terug naar boven