Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Autoverzekering voor vrouwen

Vul je gegevens in en bereken je premie

Powered by:

In Nederland hebben meer mannen dan vrouwen een auto in hun bezit en auto’s worden vaak als een mannen-onderwerp gezien. Toch maken de autoverzekeraars geen verschil tussen mannen en vrouwen. Tot een paar jaar geleden bestond er wel een speciale autoverzekering voor vrouwen, namelijk bij de verzekeraar Onna-onna. Deze verzekeringen boden vaak een uitgebreidere dekking en een lager eigen risico.

Dezelfde premie voor vrouwen en mannen

Aangezien er dus geen speciale autoverzekering voor vrouwen is betalen mannen en vrouwen met dezelfde persoonlijke gegevens precies dezelfde premie per maand. Als je dus als vrouw op zoek bent naar een specifieke autoverzekering voor jou zal je toch bij een gewone autoverzekeraar uitkomen. Om nog even terug te gaan naar de autoverzekering die op 1 juli 2017 stopte: de voorwaarden van Onna-onna waren wel echt specifiek gericht op vrouwen. Zo bood de vrouwen autoverzekering doorgaans een speciale handtasdekking en kon je dag en nacht geholpen worden bij het claimen van schade. Bekijk in de polisvoorwaarden van je verzekeraar om na te gaan wat er precies wel en niet gedekt wordt.

Autoverzekering voor vrouwen vs. mannen

Vrouwen rijden over het algemeen iets meer schades dan mannen. Het gaat dan vaak wel om relatief kleine schades. Als mannen schade hebben is de auto vaker in één keer total loss. De verzekeraars die speciale autoverzekeringen voor vrouwen aanboden, concludeerden dit.

Geen eigen risico bij een autoverzekering voor vrouwen

De meeste autoverzekeringen voor vrouwen hadden een lager of zelfs nul euro eigen risico. De kleinere schades die vrouwen rijden, worden doorgaans dus geheel vergoed door de autoverzekeraar.

Autoverzekeringen vergelijken

Ben je op zoek naar een goedkope autoverzekering voor vrouwen? In onze vergelijkingsresultaten tonen wij het meest complete aanbod van Nederland, dus er zit altijd een goede autoverzekering tussen voor jou! Door te vergelijken, vind je eenvoudig de beste verzekering voor je auto en kan je direct beginnen met besparen. In de meeste gevallen kan je, ook als vrouw, direct de weg op als je een autoverzekering hebt aangevraagd omdat je vaak een voorlopige dekking krijgt. Het is wel belangrijk dat je zeker weet dat dit het geval is, dus wacht op de bevestigingsmail hierover!

Zojuist overgestapt

  • 4 juni 2020, 11:06 Mevr. S. uit Eindhoven.
  • 4 juni 2020, 11:04 Dhr. S. uit Barendrecht.
  • 4 juni 2020, 10:59 Dhr. V. uit Zevenaar.