Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

All risk verzekering auto ouder dan 10 jaar

Met een All Risk autoverzekering ben je uitgebreid verzekerd. Uitzonderingen daargelaten, wordt alle schade aan je auto vergoed. Ook als de schade je eigen schuld is. Naast de All Risk autoverzekering zijn er nog andere soorten dekkingen: WA en WA Beperkt Casco. Een WA Autoverzekering is voor elke autobezitter in Nederland verplicht en bij een auto ouder dan 10 jaar wordt deze verzekering dan ook het meest geadviseerd. Maar in sommige gevallen is het beter om een All Risk verzekering af te sluiten. Dus wat is nu wijsheid? Wij leggen je uit wat een All Risk autoverzekering is, wat er wordt gedekt, wanneer je deze het beste kunt afsluiten en tips voor als je wagen ouder is dan 10 jaar.

Wat is een All Risk autoverzekering?

Een All Risk autoverzekering wordt ook wel WA volledig casco genoemd. Met deze verzekering ben je behalve wat er onder de WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) en WA Beperkt Casco valt, ook gedekt voor schade aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt. Daarbij ontvang je in de eerste één tot drie jaar de nieuwwaarde van je wagen terug als deze total loss verklaard wordt. Zo ben je ervan verzekerd dat je nooit zomaar je auto kwijtraakt.

Autoverzekeringen vergelijken

Wat wordt er gedekt bij een All Risk autoverzekering?

All risk verzekering auto ouder dan 10 jaar
De All Risk autoverzekering is een aanvulling op de basisdekking van een WA verzekering. Net zoals bij de WA beperkt casco verzekering ben je verzekerd tegen:

Ben je All Risk verzekerd, dan krijg je ook schade vergoed als je deze zelf hebt veroorzaakt of bij vandalisme. Elke verzekeraar hanteert zijn eigen polisvoorwaarden. Vergelijk deze dus goed voordat je een All Risk autoverzekering afsluit.

Richtlijnen om een auto All Risk te verzekeren

Om te bepalen of je je auto All Risk wilt verzekeren, is vooral de leeftijd van je wagen van belang. Over het algemeen is de richtlijn: sluit alleen een All Risk autoverzekering af als je auto jonger is dan zes jaar. In de volgende tabel zie je per leeftijd van je auto welk soort autoverzekering het beste past.

Leeftijd van je autoSoort autoverzekering
Nieuw – 6 jaarAll risk
6 – 10 jaarWA beperkt casco
10 jaar en ouderWA

Wanneer wel auto ouder dan 10 jaar All Risk verzekeren?

Ook al geldt er een algemene richtlijn voor een All Risk verzekering bij auto’s ouder dan 10 jaar, een exacte leeftijd kun je niet hanteren om je dekkingsvorm te kiezen. Elke situatie is uniek en het hangt af van meerdere factoren of je jouw wagen die ouder dan 10 jaar is All Risk moet verzekeren. Naast het bouwjaar zijn ook de volgende factoren van je auto van belang voor het bepalen van waardevastheid en waardeverlies:

 • Dagwaarde
 • Merk
 • Model
 • Type
 • Uitvoering
 • Opties
 • Kilometerstand
 • Onderhoudsstaat

Zo kan het dus zijn dat je een prachtige oldtimer hebt die in de loop der jaren juist steeds meer waard wordt. In zo’n geval biedt een All Risk autoverzekering een uitkomst.

Andere redenen om je auto ouder dan 10 jaar All Risk te verzekeren

Er zijn verschillende redenen waarom je een auto die ouder is dan 10 jaar All Risk kunt verzekeren:

 • Als je een aanrijding veroorzaakt en daarmee je auto verliest, wil je wel een vergoeding zodat je een andere auto kunt kopen
 • Je auto is misschien wat opvallend en je wilt dekking voor schade door vandalisme. Je ontvangt dan vergoeding als iemand krassen op je auto maakt
 • Je hebt een wagen van 10 jaar of ouder van een populair automerk. Je wilt dan wellicht verzekerd zijn tegen inbraak en diefstal
 • Je bent enorm afhankelijk van je auto, bijvoorbeeld voor je werk. Heb je geen auto, dan kun je niet naar je werk en kun je problemen krijgen met je inkomsten
 • Je hebt geen buffer achter de hand. Rijd je je auto total loss (als het je eigen schuld is) en je hebt deze echt nodig, dan kun je geen andere auto kopen. Dan is het handiger om All Risk verzekerd te zijn

Is een All Risk autoverzekering nodig voor een auto ouder dan 10 jaar?

Of je het beste een All Risk verzekering voor een auto ouder dan 10 jaar kunt afsluiten, is dus niet in een keer te zeggen. Het hangt af van je persoonlijke situatie en bijbehorende factoren. Bekijk dus niet alleen de leeftijd van je auto, maar ook of je eventuele kosten zelf kunt dekken. Een All Risk verzekering is namelijk wel de duurste autoverzekering. Kun je veel kosten zelf dekken, dan is een WA verzekering wellicht geschikter voor jou. Alleen al omdat dit de goedkoopste autoverzekering is.

All Risk autoverzekering afsluiten

Wil je een All Risk autoverzekering afsluiten, maar weet je nog niet bij welke aanbieder? Geef dan je gegevens door via onze vergelijker en kijk welke All Risk of andere autoverzekering het meest geschikt is voor jou.

Autoverzekering vergelijken

Zojuist overgestapt

 • 23 nov. 2020, 13:26 Dhr. van K. uit Beverwijk.
 • 23 nov. 2020, 13:23 Mevr. B. uit Best.
 • 23 nov. 2020, 13:22 Mevr. B. uit Sprang-capelle.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.