Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Autoverzekering berekenen zonder kenteken

De premie voor je autoverzekering berekenen zonder kenteken is niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een vergelijkbaar kenteken of een aantal gegevens van de auto. Hoe kun je dit doen en welke gegevens heb je precies nodig? Wij leggen het je uit.

Kun je een auto verzekeren zonder kenteken?

Een auto verzekeren zonder kenteken is niet mogelijk. Je kunt pas officieel een autoverzekering afsluiten als je een kenteken hebt ontvangen van de RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer). Ook heb je een meldcode nodig. Op basis van een chassisnummer of model kun je ook geen auto verzekeren. Wel kun je alvast de premie van je autoverzekering berekenen zonder kenteken. Gebruik bijvoorbeeld de gegevens van een vergelijkbare wagen.
Autoverzekering berekenen zonder kenteken

Waar vind ik de meldcode van mijn auto?

De meldcode van je auto staat vermeld op je kentekencard of deel 1B van je kentekenbewijs. De meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer van je auto. Als je de meldcode nog niet weet, dan kun je uiteraard contact opnemen met de verkoper waar je de auto hebt gekocht. Overigens kun je de premie voor je autoverzekering wel al berekenen zonder meldcode. Wil je ook daadwerkelijk de autoverzekering afsluiten, dan heb je deze wel nodig.

Autoverzekering berekenen zonder kenteken – Welke autogegevens heb je nodig?

Ook zonder kenteken kun je de premie berekenen. Je moet dan weten van welk merk je auto is en welk modeltype. Meestal moet je ook het bouwjaar, type, de bouwmaand en de brandstof invullen en doorgeven of je een handgeschakelde wagen hebt of juist eentje met een automaat. Normaalgesproken ontvangt de verzekeraar deze gegevens op basis van het kenteken. Bij Autoverzekering.nl is het niet mogelijk om op deze manier je autoverzekering te berekenen zonder kenteken, maar het kan natuurlijk wel met een ander kenteken.

Autoverzekering berekenen zonder kenteken – Op ander kenteken

Heb je al een auto gekocht maar is het kenteken nog niet afgegeven? Gebruik dan een vergelijkbaar kenteken. Zoek hiervoor op autoverkoopsites naar een vergelijkbare auto van hetzelfde type en bouwjaar. Gebruik dit kenteken om de premie van je autoverzekering te berekenen op Autoverzekering.nl. Het geeft niet als het kenteken dat je gebruikt een paar maanden verschilt met jouw nieuwe auto. De uiteindelijke kosten zullen maar een paar euro verschillen in vergelijking met de berekening die je hebt gemaakt.

Wegenbelasting berekenen zonder kenteken

Naast je autoverzekering berekenen zonder kenteken kun je ook de wegenbelasting zonder kenteken berekenen. Je moet dan wel het ledig gewicht van je auto weten. Omdat je nog geen kenteken hebt, kun je niet meteen het ledig gewicht opvragen bij de RDW. Dit moet je nu handmatig opzoeken. Typ in een zoekmachine “Merk + typenummer + ledig gewicht” in, waarbij je bij “Merk” en “Typenummer” de gegevens van je auto invult. Als je het ledig gewicht weet, dan zie je bij de Belastingdienst in een oogopslag hoeveel je aan wegenbelasting moet betalen.

Vergelijking bij een autoverzekering berekenen zonder kenteken

Als je dus een auto hebt gekocht waarvan je het kenteken nog niet weet of je hebt een auto op het oog, dan kun je wel al je autoverzekering berekenen zonder kenteken. Zoek het kenteken van een vergelijkbare wagen op een autoverkoopsite en plaats deze in onze vergelijker. Vul daarna jouw persoonlijke gegevens in en je ziet welke autoverzekeringen met bijbehorende premies en dekkingen voor jou geschikt zijn.

Autoverzekering vergelijken

Zojuist overgestapt

  • 23 nov. 2020, 16:05 Dhr. M. uit Paasloo.
  • 23 nov. 2020, 16:05 Dhr. A. uit Bussum.
  • 23 nov. 2020, 16:04 Dhr. V. uit Culemborg.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.